Gatvių ženklinimas: pinigų mažiau, tačiau perėjoms užteks | KaunoDiena.lt

GATVIŲ ŽENKLINIMAS: PINIGŲ MAŽIAU, TAČIAU PERĖJOMS UŽTEKS

Horizontaliojo gatvių ženklinimo konkursą laimėjusi bendrovė turės susitaikyti su griežtomis Kauno savivaldybės sąlygomis. Šiemet gatvėms ženklinti skirta dar mažiau lėšų, tačiau darbų apimtys nesumažėjo.

Netenkina darbų kokybė

Kauno savivaldybė turėjo galimybę pratęsti prieš metus pasirašytą horizontaliojo gatvių ženklinimo sutartį su bendrove "Urbico", tačiau nusprendė skelbti naują konkursą, nes yra nepatenkinta įmonės darbu.

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras sakė, kad bendrovė ne kartą vėlavo atlikti darbus, o kai kurių išvis nepadarė. Tačiau P.Keras neprieštarautų, jei "Urbico" laimėtų ir naują konkursą, tačiau šįkart sąlygos laimėtojui bus kur kas griežtesnės. Jis negalės vėluoti atlikti darbų, bet privalės kantriai laukti, kol savivaldybė turės pinigų atsiskaityti.

"Papuolėme į keblią situaciją. Negaliu ženklintojų apkaltinti dėl neatliekamų darbų, nes jie mus gali kaltinti, kad vėluojame atsiskaityti už jau padarytus", – kalbėjo P.Keras.

Bendrovei savivaldybė už nuveiktus darbus vis dar skolinga beveik 130 tūkst. litų.

"Urbico" daugiausiai pylos gavo už tai, kad nuskuto dalį eismo juostas žymėjusių dažų Savanorių prospekte, o naujai pažymėti pernai nespėjo. Buvo ir daugiau įvairiausių nusiskundimų.

"Dabar man net smagu, kad praėjusiais metais konkurso nelaimėjome. Anksčiau sakydavo, kad mes blogai dirbame, o dabar pamatė, kaip dirba kiti. Taikos prospekte žymėjimas plastiku nusilupo per pusę metų. Mes niekada nedirbdavome dieną. O jie dirbo ir sukėlė didžiausias spūstis", – apie konkurentų darbo broką pasakojo ne vienus metus Kauno gatves ženklinusios, bet praėjusiais metais konkurso nelaimėjusios bendrovės "Eismo juosta" direktorė Laimutė Visockienė.

Dalyvių – iki dešimties

L.Visockienė teigia, kad jos vadovaujamai bendrovei savivaldybė už šviesoforų ir kelio ženklų priežiūrą vis dar yra skolinga 390 tūkst. litų. Savivaldybė nėra pats geriausias klientas, tačiau L.Visockienė sakė, kad vis tiek dalyvaus ženklinimo konkurse.

"Neturime kito pasirinkimo. Su savo technika juk bulvių nevagosime", – kalbėjo verslininkė.

P.Keras mano, kad ženklinimo darbų konkurse gali dalyvauti iki dešimties bendrovių. Konkursas susidarys iš dviejų dalių: viena bendrovė gali gatves ženklinti dažais, kita – plastiku.

Lėšų numatyta mažiau

Pirmieji gatvių ženklinimo darbai šiais metais prasidės po to, kai gatvių duobes užlopys kelininkai. Pirmuosius ženklinimo darbus tikrai atliks "Urbico", nes jos sutartis su savivaldybe galioja iki birželio 7 d.

Centrinėje miesto dalyje gatves paženklinti būtina iki Kauno miesto dienų. Vėliau darbai vyks vis toliau nuo Centro. Iki rugsėjo būtina paženklinti pėsčiųjų perėjas.

Šiemet gatvėms ženklinti savivaldybė numatė skirti 400 tūkst. litų, iš kurių bemaž 130 tūkst. reikia grąžinti "Urbico" už jau atliktus darbus. Dar 100 tūkst. litų tikimasi gauti iš Automobilių kelių direkcijos. Pernai gatvėms ženklinti skirta – 500 tūkst., užpernai – 700 tūkst. litų.

Šiais metais lėšų gatvėms ženklinti numatyta mažiau nei pernai ar užpernai, tačiau P.Keras teigia, kad dar daugiau atkarpų bus pažymėta brangiau kainuojančiu, tačiau ilgiau tarnaujančiu plastiku. Ypatingas dėmesys bus skiriamas perėjoms. Tam dar keliasdešimt tūkstančių litų gali būti sukrapštyta iš eismo saugumui gerinti skirto ES projekto.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

p.

Pirma duobes uzlopykit , o ne perejas dazykit , nes per duobetus kelius nera kada dairytis i tas perejas, o jei pasiziuri tai pataikysi i duobe-bedugne.

dažytojas

taip, nudažys. Sulopys visas duobes, paklos naują asfaltą, pasodins gėles, įrengs žolynus su fontanais. Nebeatskirsi Kauno nuo ***(bet kurio V.Europos miesto)

nžn

nežinau, ką ten Savanoriuose skutinėjo, bet nuo ortopedinio iki Muravos kaip buvo kas 10 metrų priskiepyta dviguboje ašinėje punktyrinių intarpų, leidžiančių sukti į kairę, taip ir liko. Nors ir arkliui aišku, kad tokioje gatvėje nei saugumo, nei pralaidumo jie neprideda...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS