Gretos retėja: prie Seimo protesto akciją tęsia 30–40 žmonių | KaunoDiena.lt

GRETOS RETĖJA: PRIE SEIMO PROTESTO AKCIJĄ TĘSIA 30–40 ŽMONIŲ

  • 2

Ketvirtadienį 30–40 žmonių tęsia protesto akciją prie Seimo dėl valdžios vykdomos šeimos politikos.

Ji prasidėjo antradienio rytą, tuomet prie parlamento buvo susirikinę keli šimtai žmonių.

Kadangi Vilniaus miesto savivaldybė nedavė leidimo mitingui, nes įvertino jį kaip politinę akciją, protestuotojai Seimo automobilių aikštelėje stoviniuoja grupelėmis. Mat akcijai iki penkiolikos žmonių leidimo nereikia.

Protesto vietoje pastatyta keletas palapinių, prie jų pakabinta baltų balionų, dauguma protestuotojų taip pat vilki baltus drabužius.

Sostinės policija pranešė pradėjusi keletą administracinės teisenos pažeidimų per protesto akcijų, taip pat – ir dėl Susirinkimų įstatymo pažeidimo.

Akcijos dalyviai teigia keliantys tuos pačius reikalavimus kaip ir prieš mėnesį vykusiame „Didžiajame šeimų gynimo marše“.

Tuomet reikalauta Seime nesvarstyti Stambulo konvencijos ratifikavimo, neteikti svarstymui Partnerystės įstatymo projekto, nesvarstyti disponavimo mažu kiekiu narkotinių medžiagų dekriminalizavimo, išbraukti iš Seimo darbotvarkės Tautinių mažumų įstatymo projektą, „nedelsiant nutraukti prievartą prieš šeimas, prieš jų valią ir be laisvo apsisprendimo vykdant privalomą vaikų testavimą, atverti visas mokyklas kontaktiniam mokymui“.

Taip pat reikalauta, kad premjerė Ingrida Šimonytė iki birželio 1 dienos atšauktų iš Vyriausybės teisingumo ministrę Eveliną Dobrovolską, sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį, ekonomikos ir inovacijų ministrę Aušrinę Armonaitę ir kt.

„Didysis šeimos gynimo maršas“ vyko gegužės 15 dieną, kai iš įvairių šalies kampelių į Vingio parką sostinėje susirinko apie 10 tūkst. žmonių, siekiančių išreikšti protestą prieš Stambulo konvenciją ir kitas iniciatyvas, jų teigimu, nukreiptas prieš tradicinę šeimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Edma

Deivi,prakeikimai sugrįžta tam,kuris prakeikineja. būk atsargus....Todėl jūsų ir nemėgsta daug kas,kad keikiat visus, siūlot kartuves,iš Himno dergiates,su neaiškiais tipais susidėjot ir t.t.Esat ,,politinis plastilinas,, tų tipų rankose ir tiek...

Deivis

Šūdmaliai kodėl neparodot, kad visi iki prezidentūros buvo nuėję? Tada gal ir liko keli prie seimo. Mūsų ne 1 šimtas melagiai prakeikti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS