Į E. Macrono vizito renginį VU pateko nenustatytos tapatybės vyras: įsikišo policija | KaunoDiena.lt

Į E. MACRONO VIZITO RENGINĮ VU PATEKO NENUSTATYTOS TAPATYBĖS VYRAS: ĮSIKIŠO POLICIJA

Antradienį į Vilniaus universiteto (VU) salę prieš iškilmingo renginio dalį, kuriame Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui buvo suteiktas VU garbės daktaro vardas bei vyko diskusija su studentais, pateko neaiškios tapatybės vyras. Pastebėjus prašalaitį teko įsikišti sostinės policijos pareigūnams.

Apie įvykį Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnams pranešė Vadovybės apsaugos departamento (VAD) atstovai.

Kaip teigta, minėtas vyras pateko į uždarą universiteto teritoriją be leidimo. Dėl pastarosios priežasties į VU vyko Vilniaus policininkų ekipažas tam, kad nustatytų asmens tapatybę.

Kaip pasakojo Vilniaus apskrities VPK atstovas Tomas Bražėnas, pirminiais duomenimis, į VU patekęs prašalaitis, vilkėjęs Prancūzijos legiono uniformą primenančiais marškiniais, iki atvykstant pareigūnams iš knygos skaitė eiles.

Pavyko išsiaiškinti, kad nekviestas svečias – gimęs 1989 metais, jokių draudžiamų daiktų su savimi jis neturėjo, tik jau minėtą knygą. Pavojaus pilietis nekėlė niekam.

Į Lietuvą atvyko Prancūzijos prezidentas E. Macronas

URM, M.Morkevičiaus/ELTOS, I.Gelūno/Fotobanko, R.Dačkaus/Prezidentūros nuotr.

„Pareigūnai atvažiavo, paprašė pateikti dokumentus – prievartos naudoti nereikėjo“, – sakė T. Bražėnas.

Pasakodamas savo versiją VU atstovas Ervinas Spūdys teigė, kad į diskusiją su Prancūzijos prezidentu E. Macronu studentai registravosi iš anksto ir į universiteto salę buvo įleidžiami pagal svečių sąrašą. Tačiau minėtas asmuo ten užsuko ir atsisėdo savavališkai dar prieš renginį, besirenkant studentams.

Šventinė Nausėdų surengta vakarienė Valdovų rūmuose

I. Gelūno/Fotobanko nuotr.

„Praėjimas išskirtinai ribojamas nebuvo, nes universitetas kaip įstaiga yra atviras. Dar kartą sutikrinus duomenis ir visų dalyvių sąrašą, jo pavardės nematėme. Asmuo atsisakė pateikti savo dokumentus, dėl to buvo išprašytas iš universiteto padedant policijos pareigūnams“, – portalo žurnalistams kalbėjo pašnekovas.

Pasiteiravus, galbūt pastarasis incidentas įvyko todėl, kad VAD pareigūnai tinkamai neatliko kontrolės, E. Spūdys patikino – pastarieji čia niekuo dėti – jiems nebuvo paliepta tikrinti kiekvieno dalyvaujančiojo renginyje.

„Poreikio išskirtinei apsaugai nebuvo, bet situaciją pavyko suvaldyti sklandžiai“, – sakė jis.

Paminėjus niuansą, kad prašalaitis būdamas universitete iš knygos skaitė eiles, E. Spūdys, patikino, jog jam tokios įvykio detalės matyti neteko.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ar žinai.

O kas geltuonųių liemenių sukėlė skandalą,o ką tarp jų tų geltonųjų liemenių veikė Donecko banditai

Anonimas

uuo turbut nearabas buvo

Chyyy

Vilniaus LGL pirmininkas Simonko agentą pasiuntė?:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS