Istorija kartojasi: ant Gedimino kalno ir vėl iškilo užrašas „Trump“ | KaunoDiena.lt

ISTORIJA KARTOJASI: ANT GEDIMINO KALNO IR VĖL IŠKILO UŽRAŠAS „TRUMP“

  • 82

Šeštadienį Vilniuje, ant Gedimino pilies kalno, iškilo mėlynos raidės „Trump“. Tai – jau antras kartas, kai šioje vietoje matomas toks užrašas. 

Portalo žurnalistams Vilniaus policijos budėtoja teigė, jog pranešimo apie ant Gedimino kalno iškilusį užrašą policija negavo. 

Tačiau 17.12 val. policijoje užfiksuotas pranešimas apie miesto centre judančią automobilių koloną, kuri, manoma, išreiškė palaikymą prezidento rinkimams JAV. „Pranešta, kad nuo Seimo link Gedimino prospekto nuvažiavo apie 30 automobilių su JAV vėliavomis. Kai pareigūnai atvažiavo, automobiliai buvo išvažiavę – neaišku, kokia kryptimi. Koks renginys ir kas jį organizavo nustatyti nepavyko. Pažeidimų nebuvo“, – situaciją komentavo Vilniaus policijos budėtoja.

Primename, kad praėjusį šeštadienį, spalio 25 dieną, Vilniuje buvo surengta JAV prezidento D. Trumpo palaikymo akcija. Jos metu ant Gedimino kalno iškilo baltos raidės „Trump“, o į akcijos vietą vyko policijos pareigūnai. Dieną į palaikymo akciją prie JAV ambasados Vilniuje susirinko būrelis žmonių, pasipuošusių D. Trumpą palaikančiais atributais. Vėliau, vakare, apie 18 val., ant Gedimino kalno pasirodė didžiulės, baltos raidės „Trump“.

Dėl triukšmo buvo kviesta ir policija. Tąkart portalo žurnalistams Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja teigė, kad pareigūnai į akcijos vietą atvyko, tačiau pažeidimų nenustatė. Palaikymo akcija vyko taikiai ir teisėtai, jos organizatorius pareigūnams pateikė visus reikalingus dokumentus.

Organizatorių nuotr.

„Trumpo palaikymo akciją padarėme tam, kad parodytume Lietuvos žmonėms ir užsienio lietuviams, jog yra žmonių, kurie palaiko jį ir jo politiką. Jis per bemaž 50 metų yra vienintelis prezidentas, nesukėlęs ir nepradėjęs jokio naujo karo, išskyrus taikaus prekybos karo su Kinija, kai jai uždėjo muitus prekių importui, taip amerikietiškos prekės tapo konkurencingos ir taip JAV vidaus pramonė labai stipriai atsigavo, o JAV bedarbystė atsidūrė rekordinėse žemumose. Taip pat jis labai sustiprino pasididžiavimą savo šalimi, žmonių vienybę, žmonių savigarba tikrai labai pakilo“, – sakė akcijos organizatorius Kęstutis J. Tamašauskas. Anot jo, Lietuvoje žmonės irgi turi pradėti tikėti savo valstybe, vėl pakelti galvą ir didžiuotis Lietuva.

JAV prezidento rinkimai vyks lapkričio 3 dieną. Juose varžysis respublikonas D. Trumpas ir demokratas Joe Bidenas.

Rašyti komentarą
Komentarai (82)

Anonimas

Pone, koks jis nacionalistas? Amerikiečiai tokios savokos kaip "tautininkas" apskritai nelabai turi. O ir jo vertybės - "grab em by the pussy" ir "bring back torture", ot tai tautinės vertybės, a?

Anonimas

Liberalai, komunistai verkia, kad Trumpas kuris yra nacionalistas normalus.

Anonimas

Kam rupi tas pidaras storas, vardu trumpas. O rupi maskvai, nes bijo sankciju. Tas debilas rupinasi tik savimi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS