Krikštynos baigėsi ligoninėje

Krikštynos baigėsi ligoninėje

2012-07-14 23:59

Vilniaus visuomenės sveikatos centras pranešė apie devynis asmenis, įtariamus apsirgus bakterine žarnyno infekcija po vaišių krikštynų pobūvyje restorane "Livin".

Visi susirgę asmenys kitą dieną po pobūvio kreipėsi į medicinos įstaigas dėl karščiavimo, viduriavimo, pykinimo, vėmimo, silpnumo ir raumenų skausmų. Keturiems jų nustatytos bakterijos Salmonella enteritidis.

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nedelsdami patikrino Perkūnkiemio g. 5 esantį restoraną "Livin", priklausantį bendrovei "BJ Company".

Tikrinant nustatyti bendri higienos reikalavimų pažeidimai: maisto tvarkymo patalpoje trūko tvarkos, buvo laikomi pašaliniai daiktai, maisto produktai buvo laikomi ne pagal reikalavimus – šaldiklyje, kartu su šaldytomis daržovėmis buvo laikomi valgomieji ledai ir utilizuoti skirti nekokybiški maisto produktai.

Nebuvo pateikti kelių restorane gaminamų patiekalų technologiniai aprašymai, rasta duonos gaminių, kurių tinkamumo vartoti terminas pasibaigęs. Nustatyta, kad pobūvio užsakovai restorane svečius vaišino atsineštiniu savos gamybos tortu.

Buvo paimti plovinių mėginiai nuo gamybos inventoriaus ir indų, skirtų stalui serviruoti per pobūvius, ir pristatyti ištirti į Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratoriją.

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu restorano "Livin" veikla laikinai sustabdyta. Bendrovės "BJ Company" administracijai nurodyta restorano "Livin" maisto tvarkymo patalpas išplauti ir dezinfekuoti, uždrausta naudoti nekokybiškus produktus (iš viso 7 kg), kurių tinkamumo vartoti terminas pasibaigęs. Dvi restorano virėjos nukreiptos pasidaryti bakteriologinius tyrimus.

Daugiau naujienų