„Kruviname“ tvenkinyje prie Rusijos ambasados – nauja akcija: imitavo ukrainiečių mirtį | KaunoDiena.lt

„KRUVINAME“ TVENKINYJE PRIE RUSIJOS AMBASADOS – NAUJA AKCIJA: IMITAVO UKRAINIEČIŲ MIRTĮ

  • 0

Kraujo spalva nusidažęs tvenkinys prie Rusijos ambasados vėl teliūškuoja. Ir nors čia girdisi žmonių balsai, stovintys šalia laukia užgniaužę kvapą, sustingę nuo prie pat jų kojų plaukiojančių kūnų. Sustingę nuo minties, kad toks vaizdas – realybė Ukrainoje. Šį kartą į raudoną vandenį, prie Rusijos ambasados Vilniuje, lipo baltais drabužiais apsirengę „Vilnelės pankai“, praneša LNK.

„Jaučiuosi padariusi kažką, bent kažkiek prisidėjusi prie skausmo. Jaučiuosi kažką padariusi ir palaikanti visus ukrainiečius“, – kalbėjo viena iš akcijos dalyvių.

„Dėl Ukrainos ir dėl mūsų. Mes irgi esame čia pat“, – antrino kita.

„Visi žinome, kokios skerdynės įvyko Bučoje. Mes vis nujautrėjame ir kai karas tęsiasi taip ilgai, atrodo, kad kažkaip pamirštame. Norime priminti, kad toliau aukotume ir padėtume Ukrainos žmonėms“, – kalbėjo dar viena moteris.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Įkvėpti olimpinės čempionės Rūtos Meilutytės plaukimo „kruvinu“ vandeniu, savo duoklę šį kartą atiduoda žiemą lediniame vandenyje besimaudantys „Vilnelės pankai“. Tie, kuriems šaltis nebaisus, išlipę iš kelis laipsnius siekiančio vandens, orą gaudo dėl užplūdusių emocijų.

„Stiprybė, vienybė, jėga“, – sušuko viena akcijos dalyvė.

Didžiausias džiaugsmas, kad mes tik imituojame mirtį, nejaučiame jos.

„Didžiausias džiaugsmas, kad mes tik imituojame mirtį, nejaučiame jos“, – antrino kitas.

„Šiame kontekste mums psichologiškai pakankamai lengva, nes tai yra daugiau kaip performansas, menas, saviraiška. Bet ką tie žmonės realiai patiria visą šitą laiką, yra nesuvokiama“, – manė vyras.

Tau nebūtina kalbėti, tiesiog turi tikėti – apie savo idėją taip sakė „Vilnelės pankai“. Susibūrė vos per kelias valandas, jų čia susirinko apie 40. Jų lyderė Ignė Degutytė nusišypso: dažniausiai tiek ekstremalų nebūna. Juos suvienijo ne ryto gaiva, o siekis supurtyti pasaulį vaizdu, neleisti jaudinančioms emocijoms dingti užmaršty.

L. Balandžio / BNS nuotr.

„Kai idėja tokia, niekam nešalta. Vidinė motyvacija – labai svarbu. Mes čia ateiname su labai aiškia intencija, labai simbolinėje vietoje išsakyti labai aiškų savo tikslą ir palaikymą Ukrainai“, – sakė I. Degutytė.

Šia misija patikėjo ir tie, kurie su lediniu vandeniu akis į akį susiduria pirmą kartą.

„Jausmas geras. Dvejonių buvo gal tik dėl šalčio, bet viduje pajutau labai stiprų jausmą, impulsą, kad noriu čia būti. Ir atėjau“, – dalijosi viena dalyvė.

Visus metus besimaudančių „Vilnelės pankų“ šūkis – išlaisvinti mintis ir būtent ledinio vandens jėga kontroliuoti savo kūną. Šalto vandens galia, kaip sako jie, padeda ir šią pasauliui itin sunkią akimirką. Jie siekia priminti: pavargti nuo Ukrainos tragedijos – nevalia.

„Manau, šitas skausmas ir liūdesys bus plaunamas dešimtmečiais, o gal ir dar daugiau. Tokio skausmo, kokį patiriame pastaruoju metu, neįmanoma nuplauti“, – tikino vienas dalyvis.

GALERIJA

  • „Kruviname“ tvenkinyje prie Rusijos ambasados – nauja akcija: imitavo ukrainiečių mirtį
Gairės: LNK turinys, tvenkinys, Rusijos ambasada, Vilnelės pankai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS