Lenkijos Seimo maršalka S. Holownia lankysis Vilniaus universitete | KaunoDiena.lt

LENKIJOS SEIMO MARŠALKA S. HOLOWNIA LANKYSIS VILNIAUS UNIVERSITETE

  • 1

Lenkijos Seimo maršalka Szymonas Holownia (Šimonas Holovnia) antradienį lankysis Vilniaus universitete (VU) ir susitiks su vadovybe bei studentais.

Kaip pranešė universitetas, maršalka ir jo delegacija susitiks su VU rektoriumi Rimvydu Petrausku ir partnerystės prorektoriumi Artūru Vasiliausku. Lydimas rektoriaus, Lenkijos Seimo atstovas VU bibliotekos F. Smuglevičiaus salėje apžiūrės įvairių retenybių ekspoziciją iš bibliotekos paveldo rinkinių.

VU rektoriaus teigimu, Lietuvą ir Lenkiją sieja ne tik istorija, bet ir dabartis, partnerystė įvairiose srityse, taip pat ir akademijoje.

„Produktyvus bendradarbiavimas sieja tiek humanitarinių ir socialinių, tiek fizinių ir gamtos mokslų atstovus. Lenkų kalba yra svarbi mūsų daugiakalbio universiteto tapatybei, o baltistikos centrai įsteigti pirmaujančiuose Lenkijos universitetuose. Džiugu, kad institucinį ir kultūrinį bendradarbiavimą papildo ir galimybė mūsų studentams tiesiogiai pabendrauti su Lenkijos politiniais lyderiais“, – sako rektorius.

S. Holownia Mažojoje auloje susitiks su VU studentais ir su jais diskutuos apie tai, ko Europos piliečiai gali tikėtis iš politikų.

Pirmadienį Lenkijos Seimo maršalka susitiko su visais trimis šalies vadovais.

S. Holownia – buvęs publicistas, televizijos laidų vedėjas – kaip nepriklausomas kandidatas dalyvavo 2020 metų Lenkijos prezidento rinkimuose ir pirmajame jų etape laimėjo trečią vietą.

Jis yra įkūręs visuomeninį, pilietinį judėjimą, kuris vadinasi „Polska 2050“ („Lenkija 2050“). Lenkijos Seimo maršalkos pareigas eina nuo 2023 metų. Tai yra antrasis pagal svarbą postas Lenkijoje – Seimo maršalka eina prezidento pareigas tuo atveju, jei prezidentas miršta eidamas savo pareigas arba atsistatydina.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kas

Pakvietė, lenkai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS