Lentvaryje nuo COVID-19 skiepys gausesnė NKC komanda, birželį aplankys dar keliolika vietovių | KaunoDiena.lt

LENTVARYJE NUO COVID-19 SKIEPYS GAUSESNĖ NKC KOMANDA, BIRŽELĮ APLANKYS DAR KELIOLIKA VIETOVIŲ

  • 0

Nacionalinio kraujo centro (NKC) suburta mobili komanda, sudaryta iš profesionalių sveikatos priežiūros specialistų, tęsia turą po Lietuvą. Jau penktadienį antrosios išvykos metu nuo koronaviruso (COVID-19) žmones Lentvaryje, Trakų savivaldybėje, skiepys gausesnė ekspertų komanda, kuri be išankstinės registracijos lauks visi norinčiųjų.

Šįkart vakcinacijos palapinė ir mobili profesionalų komanda įsikurs Lentvario miestelio aikštėje prie bažnyčios. NKC informuoja, kad mobili vakcinacijos vieta veiks nuo 11 iki 16 val., atsivežti planuojama 1000 vakcinos dozių.

Kaip ir pirmosios išvykos metu, žmonės bus skiepijami „COVID-19 Vaccine Janssen“ (gamintojas „Janssen Pharmaceutica NV“) vakcina, kurios užtenka vienos dozės. Ekspertai primena, kad atvykstant skiepytis būtina turėti asmens tapatybės dokumentą, kad atsakingi darbuotojai galėtų suvesti duomenis apie vakcinaciją į e. sveikatą.

NKC direktoriaus Daumanto Gutausko teigimu, pirmoji mobilios komandos išvyka parodė, kad skiepytis norinčiųjų yra labai daug – ir vietiniai, ir specialiai iš kitų miestų atvykstantys gyventojai.

„Siekiant užtikrinti spartesnę vakcinacijos eigą ir paskiepyti kuo daugiau žmonių, į Lentvarį vyks gausesnė mobili specialistų komanda, be to, taikysime naują srauto valdymo algoritmą. Mūsų tikslas – ne tik kuo daugiau paskiepyti, bet ir sudaryti tokias sąlygas, kad žmonėms reikėtų kuo trumpiau eilėje laukti savo vakcinos. Skiepų visiems užteks, jei reikėtų daugiau – jų bus pristatyta vakcinacijos eigoje, tad tikrai nereikia skubėti iš pat ryto stotis į eilę. Svarbu saugoti save, nepervargti, neperkaisti saulėje“, – sako D. Gutauskas.

Siekiant paskiepyti kuo daugiau Lietuvos gyventojų, į vakcinacijos procesą įsitraukė ir NKC. Mobiliose komandose, kurios keliaus per regionus, dirbs didžiulę patirtį turintys specialistai, kurie, prireikus padės, patars ir atsakys į rūpimus klausimus.

Per birželį mobili NKC komanda planuoja aplankyti dar keliolika vietovių – Molėtus, Kazlų Rūdą, Ukmergę, Kaišiadoris, Šiaulius, Jonavą, Visaginą ir kitus miestus, sakoma NKC pranešime.

GALERIJA

  • Lentvaryje nuo COVID-19 skiepys gausesnė NKC komanda, birželį aplankys dar keliolika vietovių
Nacionalinio Kraujo centro nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS