Lukiškių memorialui numatyti pinigai bus skirti komunaliniams mokesčiams? | KaunoDiena.lt

LUKIŠKIŲ MEMORIALUI NUMATYTI PINIGAI BUS SKIRTI KOMUNALINIAMS MOKESČIAMS?

Užsitęsus diskusijoms dėl Lukiškių aikštės memorialo sostinėje, jam šiemet numatytus 0,5 mln. eurų Kultūros ministerija siūlo skirti kultūros įstaigų komunaliniams mokesčiams padengti.

Jei siūlymui kitą savaitę pritars Vyriausybė, šiųmetiniame biudžete numatyti pinigai būtų taip pat perskirstomi kitoms įstaigų paslaugoms apmokėti, lėšų trūkumui nemokamam muziejų lankymui padengti.

Prieš dvejus metus ministerijos ir Šiuolaikinio meno centro skelbtose dirbtuvėse laimėtoju pripažinta skulptoriaus Andriaus Labašausko idėja „Laisvės kalva“, tačiau Vilniaus miesto savivaldybė nepasirašo sutarties su laimėtoju, kol nesibaigė teisminiai ginčai su antrosios vietos laimėtojais – Vyčio skulptūros autoriais. Jie teismo prašo panaikinti sprendimus ir grįžti prie laimėtojų atrankos.

Kultūros ministerija buvo įsipareigojusi skirti kūriniui 0,5 mln. eurų. Pinigus pervesti žadėta pasibaigus teismams, taip pat suderinus projektą paveldosauginiais aspektais.

Diskusijos dėl reprezentacinės valstybės Lukiškių aikštės Vilniuje sutvarkymo vyksta nuo nepriklausomybės atkūrimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Petrui

Jie mums, pastatys savo paminklą, tai tegu stato šitą.

valio !

pagaliau susiprato ,kad eurų reikia kultūrai , o ne Lukiškių aikštės išniekinimui

labai ,

labai adekvatu, toks memorialas daugiau ir nevertas , sumokėjus komunalinius mokesčius, bet nauda, o toks sprendinius tik piktžaizde, analogas 300 t. Eurų Simasiaus kabinetui su balkono šildymu (vietoj hidroizoliacijos grindų šildymas? Atviram balkonui, ką šildys? ) pasatas nuomojamas tai kodėl nuomininkas pastato broką tvarko, tai ne einamasis , o broko taisymas? todėl kad nuomininką finansuoja, dar geriau rangovas ir išlaiko mokesčių mokėtai? atleisti! darbdavys-mokesčių mokėtojas sprendžia, užsimiršo, pamiršo Smasius, kaip postringavo dirbdamas laisvos rinkos institute ir teoretiko galimai sukčiumi patapo ir savo teorijas, tai dar daugiau jaukti konkurso sąlygas pradėjo, blyn kam dirbi žmogau? Pagal konkursą valstybės simbolis, kokios sąsajos su šitą tualeto sieną geriausiu atveju pamiškėje, tinkama, nedarkydamas i susilies su landšaftu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS