Maudytis naujuose Vilniaus baseinuose bus brangiau nei sporto klubuose? | KaunoDiena.lt

MAUDYTIS NAUJUOSE VILNIAUS BASEINUOSE BUS BRANGIAU NEI SPORTO KLUBUOSE?

Nors ir Lazdynų, ir Fabijoniškių baseinai jau turėjo būti atidaryti, tačiau vienas iš jų dar tebėra statybų aikštelė. Baseinų atidarymas nukeliamas jau ne pirmą kartą. Be to, vilniečius stebina ir skelbiamos miesto baseinų kainos.

Statybos dar brangs

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Povilo Poderskio, Lazdynų baseino pastatymas buvo planuotas trečiajam šių metų ketvirčiui. Dabar tikimasi, kad jis duris atvers kitais metais.

"Šiuo metu statybos dėl nesutarimų tarp projekto valdytojo, techninio projekto rengėjų ir rangovo yra sustojusios, tačiau situacija sprendžiama ir sutarimai pasiekti. Statybos turėtų užsibaigti kitais metais. Dėl vėluojančių darbų yra numatyta ir atsakomybė.

Vėliau vyksta statinio "pridavimo", higienos paso išsiėmimo procedūros, kurių greitis ir trukmė niekada neprognozuojama ir nuo savivaldybės nepriklauso", – "Vilniaus dienai" sakė P.Poderskis.

Pernai vasarą iškilmingai pristatyta Fabijoniškių baseino statybų pradžia, pagal pažadus jis jau turėjo atverti duris, tačiau jos niekaip neatsiveria.

Skelbta, jog baseino pastatymas kainuos 21,8 mln. eurų, tačiau siekiama pakeisti kai kurias suplanuotas statybines detales, pavyzdžiui, sienines plokštes, kad jos atitiktų europinius reikalavimus, tačiau jos kainuoja brangiau. Kaip teigė P.Poderskis, papildomas finansavimas yra numatytas ir pagal sutartį: vieną kartą per jos laikotarpį kainą galima indeksuoti.

"Bendra suma neturėtų žymiai keistis", – teigė P.Poderskis.

Pavasaris – rudenį?

Iki šiol nėra atidarytas ir Fabijoniškių baseinas, nors jo atidarymas planuotas kovą.

"Vyksta Fabijoniškių baseino "pridavimo" darbai. Jei tik viskas vyks sklandžiai, baseinas bus atidarytas dar spalį. Baseino rangovai žadėjo darbus įgyvendinti iki kovo, tačiau dėl nenumatytų techninių kliūčių darbai šiek tiek užsitęsė", – sakė administracijos direktorius.

Fabijoniškių baseino pastatymas kainuos 3,1 mln. eurų.

Kainos nelinksmos

Yra paskelbtos baseino, pirčių, treniruoklių salės kainos, kurios, anot vilniečių, nėra itin žemos ir jų tikėtasi mažesnių, mat tai – miesto baseinai.

Įsigyjant mėnesio dviejų valandų trukmės baseino ir pirties abonentą jis kainuos 29 eurus, o kartu su treniruoklių sale keturių valandų trukmės – 42 eurus. Tokios vertės abonentas leidžia baseine apsilankyti keturis kartus.

Aštuonių kartų visos dienos apsilankymo mėnesinis abonentas kainuos 49 eurus, o su treniruoklių sale – 70 eurų.

Jei norima baseine ir treniruoklių salėje lankytis be apribojimų – nors ir kasdien – tokio abonento kaina yra 97 eurai, o tai – keliais eurais brangiau nei populiarių sporto klubų su baseinu ir pirtimi kaina.

"Pagrindinė šio baseino paskirtis – sporto bazė, kurioje 80 proc. užimtumą sudarys Vilniaus miesto sporto centro plaukikai, kurie, nugriovus Lazdynų baseiną, buvo išskirstyti po skirtingus Vilniaus miesto baseinus. Jie plauks už savikainą, taip sudarant sąlygas pigiausiomis kainomis ugdyti miesto mažuosius sportininkus.

Likęs laikas bus skiriamas komercijai. Kadangi pastatas yra naujas, techniškai modernus – ir baseinas, ir sporto salė, todėl vilniečiai tikrai turės kokybišką aptarnavimą. Pagal konkurencijos principus negalima siūlyti žemiausių kainų ir taip sudaryti nevienodas sąlygas kitiems. Kainos buvo lyginamos su kitomis, ta pačia veikla užsiimančiomis įmonėmis.

Yra planuojamos įvairios akcijos bei paslaugos socialiai remtinoms šeimoms. Taip pat bus organizuojamos ir viešos socialinės iniciatyvos, kurių metų bus skatinamas socialiai jautrių grupių užimtumas", – sakė P.Poderskis.

Komentaras

Algis Čaplikas

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys

Fabijoniškių baseino statybų pirmasis konkursas buvo nutrauktas kaip korupcinis ir įsikišus viešųjų pirkimų tarnybai. Jis buvo anuliuotas. Meras Remigijus Šimašius tik suvaidino, kad neva jis pats po kilusio skandalo kreipėsi, prašydamas išsiaiškinti aplinkybes. O realiai buvo nustatytas laimėtojas, jie patys išsigando, anuliavo konkursą. Todėl vėlavo Fabijoniškių baseino statybos. Priežastis dar paprastesnė, nei statybininkų nerangumas. Konkursas buvo organizuojamas netinkamai ir vienai konkrečiai įmonių grupei arba įmonei.

Jau kokį ketvirtą ar penktą kartą iš politikų girdžiu vis kitą datą, kada jis bus atidarytas. Kartais nebejauku klausti. Net juoktis nebepatogu.

Kalbant apie Lazdynų baseiną, sąlygos buvo paruoštos vienam rangovui ir po to paties skandalo jis buvo atidėtas ir iš naujo rengiamos sąlygos bei organizuojamas konkursas.

Trečioji priežastis: šios miesto valdžios politikams nerūpi, kaip vyksta statybų darbai. Jie galvoja, kad statybos darbai vyksta savaime: taip, kaip gimsta vaikai, kuriuos gandrai atneša.

Taip, statybos yra sudėtingas dalykas ir visko būna, tačiau baseinai yra vieni iš paprasčiausių statinių.

GALERIJA

  • Maudytis naujuose Vilniaus baseinuose bus brangiau nei sporto klubuose?
V. Skaraičio / BFL nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS