Minint ukrainiečių bendruomenės „Ukreate Hub“ gimtadienį vyks aukcionas | KaunoDiena.lt

MININT UKRAINIEČIŲ BENDRUOMENĖS „UKREATE HUB“ GIMTADIENĮ VYKS AUKCIONAS

  • 0

Vilniuje, Betono fabrike, ketvirtadienį bus minimas pirmasis ukrainiečių bendruomenės „Ukreate Hub“ gimtadienis, rengiamas tylusis aukcionas.

Šio aukciono pelnas bus skiriamas nevyriausybinėms organizacijoms, veikiančioms Zaporižios regione, taip pat ir ukrainiečiams Lietuvoje.

Dalis aukciono daiktų atkeliavo iš organizacijos „Blue Yellow”, taip pat bus parduodami ukrainiečių menininkų kurti paveikslai, fotografijos, pranešė organizatoriai.

Renginyje asmenine augimo patirtimi, iššūkiais gyvenant Lietuvoje dalysis ir trys ukrainietės moterys, aktyviai įsitraukusios į bendruomenės iniciatyvas.

Kaip skelbiama, „Ukreate Hub“ – tai ukrainiečių bendruomenė, įgyvendinanti kultūros, mokslo ir verslo projektus, suteikianti Lietuvoje įsikūrusiems ukrainiečiams įrankius, žinias ir motyvaciją nepriklausomos Ukrainos atstatymui.

Ši erdvė atidaryta prieš metus Atviros Lietuvos fondo iniciatyva. Šiuo metu „Ukreate Hub“ vienija per 250 narių ir vykdo tris pilietinės visuomenės stiprinimui skirtas programas. 

Gairės: Ukrainiečių bendruomenė, Ukreate Hub, gimtadienis, aukcionas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS