Ministrė: Vilniaus rajone šiais metais bus įsteigta iki 250 papildomų vietų darželiuose | KaunoDiena.lt

MINISTRĖ: VILNIAUS RAJONE ŠIAIS METAIS BUS ĮSTEIGTA IKI 250 PAPILDOMŲ VIETŲ DARŽELIUOSE

Vilniaus rajone šiais metais bus įsteigta iki 250 papildomų vietų darželiuose, trečiadienį pranešė švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė.

„Šiais metais planuojame steigti dar papildomai 250 darželio vietų Vilniaus rajone, tai yra labai svarbu tėvams, kad jie galėtų leisti, turėtų galimybę leisti vaikus į ikimokyklinio ugdymo įstaigas valstybine kalba“, – žurnalistams trečiadienį sakė ministrė.

Apie tai J. Šiugždinienė pranešė Riešės gimnazijoje, kur įrengtos pirmosios 40 papildomų darželio vietų.

Naujos vietos bus įrengtos Riešėje, Rudaminoje ir Vėliučionyse. Šie darbai Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai atsiėjo apie 800 tūkst. eurų.

Šiuo metu eilėje į ministerijos pavaldume esančias devynias švietimo įstaigas Vilniaus rajone savo vietos darželyje laukia apie 650 vaikų.

„Labai aiškiai matome, kad atidarius darželio grupes jos užsipildo labai greitai, poreikis yra didžiulis, gauname daug tėvų laiškų“, – sakė ministrė.

Registrų centro duomenimis, Vilniaus rajone registruota per 7 tūkst. vaikų iki šešerių metų, savivaldybės ikimokyklinio ugdymo įstaigas lanko per 2 tūkst., o valstybės – 650 iš jų.

Ministrės teigimu, Vilniaus rajono savivaldybė iki 2026 metų planuoja įsteigti 120 naujų vietų.

„Tempai yra lėti, sunku pasakyti kodėl, – sakė J. Šiugždinienė. – Todėl ėmėmės papildomų priemonių: steigiame grupes, padedame rajono savivaldybei, bet tai nereiškia, kad rajono savivaldybė neturi steigti daugiau darželio grupių.“

Anot jos, sprendžiant problemą rajone, situaciją turėtų gerėti ir Vilniuje, kur taip pat trūksta darželių.

Nuo 2025-ųjų rugsėjo ikimokyklinis ugdymas privalės bus užtikrintas visiems vaikams, kurių tėvai jo pageidaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

PAS AUSTĖJĄ....pas privatininkus....O AR TEN VAIKUČIAMS SAUGU BUS?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS