Moksleivės savaitė su A. Zuoku: bėgte paskui merą | KaunoDiena.lt

MOKSLEIVĖS SAVAITĖ SU A. ZUOKU: BĖGTE PASKUI MERĄ

  • 0

Viena Vilniaus miesto dvyliktokė turėjo galimybę savaitę laiko praleisti kartu su sostinės meru Artūru Zuoku ir dalyvauti visuose jo dienotvarkėje numatytuose susitikimuose bei renginiuose.

Tokią galimybę Tomai Barauskaitei suteikė neformalaus ugdymo organizacijos „Sėkmės mokykla“ organizuojamas projektas „Moksleivių praktikos savaitė“, kuris skatina moksleivius išbandyti savo svajonių profesijas realaus darbo aplinkoje. Lapkričio 11–15 d. kartu su A. Zuoku praleidusi moksleivė tikina įgavusi neįkainojamos patirties ir supratimo apie tai, ką iš tiesų veikia Vilniaus miestui vadovaujantis meras.

„Džiaugiuosi ir sveikinu šį projektą, tai puiki galimybė moksleiviams iš arti pamatyti, kaip vyksta konkretūs darbai. Esu maloniai nustebintas moksleivių sąmoningumu, labai daug diskutavome apie pilietiškumo ugdymo svarbą mokyklose. Tikiu, kad ateityje tokių panašių gerų projektų tik daugės“, – teigia prie projekto prisijungusios Vilniaus miesto savivaldybės meras A. Zuokas.

Moksleivei kartu su Vilniaus miesto meru teko dalyvauti pačiuose įvairiausiuose renginiuose ir susitikimuose: nuo kasdienių rytinių pasitarimų su skirtingais savivaldybės departamentais iki susitikimų su Gruzijos ambasadore, oficialių priėmimų ar specialių videokonferencijų. „Labai džiaugiuosi, kad turėjau tokią neeilinę galimybę pamatyti, kaip iš tikrųjų atrodo mūsų sostinės mero diena. Turiu pripažinti, kad nesitikėjau, jog ji tokia įtempta – dažnai vieną renginį tekdavo palikti jam vos prasidėjus, nes jau tiesiog vėluodavome į kitą“, – pasakoja Vilniaus Radvilų gimnazijos dvyliktokė T. Barauskaitė.

Pasak moksleivės, jai buvo labai įdomu stebėti, kaip žmonės reaguoja į A. Zuoką, kaip su juo bendrauja. „Nustebau, kad daugeliui jis kelia didelį stresą – žmonės pradeda elgtis nenatūraliai, jaudinasi. Juk jis toks pats žmogus kaip ir mes visi – labai malonus ir draugiškas. Tiesa, kai reikia, jis gali būti griežtas ir reiklus, bet manau, kad tai neišvengiama norint būti sėkmingu vadovu“, – pasakoja T. Barauskaitė. Vienas pagrindinių dalykų, kurio moksleivė sako pasimokiusi iš A. Zuoko, yra konkretumas.  „Jam netinka tokie abstraktūs atsakymai kaip „netrukus“, „tuoj“ ar pan. Man itin įstrigo dar pirmą dieną jo pasakyta frazė, kad „greitai“ yra ne laikas, visada reikia tikslios datos“, – pasakoja moksleivė T. Barauskaitė.

Šį kartą „Sėkmės mokyklos“ organizuojamame projekte „Moksleivių praktikos savaitė“  savo svajonių profesijas galėjo išbandyti daugiau nei 50 perspektyviausių sostinės moksleivių, rinkdamiesi vieną iš daugiau nei 40 projekte dalyvavusių organizacijų. Projektą dalinai finansuoja Vilniaus miesto jaunimo reikalų taryba.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS