Mokyklų aikštynus atidarys renginių ciklas „Sportuok kaip olimpietis“ | KaunoDiena.lt

MOKYKLŲ AIKŠTYNUS ATIDARYS RENGINIŲ CIKLAS „SPORTUOK KAIP OLIMPIETIS“

  • 0

Vilniaus miesto savivaldybė kartu su „Active Vilnius“, Vilniaus miesto sporto centru bei Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu rugsėjo 16-23 d. organizuoja renginių ciklą, skirtą pristatyti atnaujintus ugdymo įstaigų aikštynus bei supažindinti moksleivius su įvairiomis olimpinėmis sporto šakomis, skelbiama savivaldybės pranešime.

„Vilniaus sporto infrastruktūrai pastaruoju metu skiriame ypač daug dėmesio – renovavome seniūnijų aikšteles, paplūdimio ir kitus aikštynus. Norėdami „pakrikštyti“ naujus mokyklų aikštynus kartu su bendruomene, pakvietėme sportininkus bei trenerius čia pristatyti olimpinio sporto šakas, su kuriomis moksleiviams galbūt netenka dažnai susidurti“, – teigė idėjos sumanytojas, vicemeras V.Benkunskas, kuruojantis sporto ir sveikatingumo sritį.

Šių renginių metu mokiniai turės progą atrasti save dviračių, meninės, sportinės gimnastikos, lengvosios atletikos bei dziudo sporto šakose. Kiekvienoje mokykloje bus pristatoma po vieną sporto šaką, su kuriomis moksleivius supažindins olimpiečiai Irina Krakoviak, Osvaldas Bareikis, Robertas Tvorogalas ir kiti sportininkai bei treneriai.

„Vaikų ir jaunimo fizinio aktyvumo skatinimas – vienas LTOK prioritetų. Mūsų vykdomuose olimpinio švietimo projektuose kasmet dalyvauja dešimtys tūkstančių vaikų ir tūkstančiai pedagogų iš visos Lietuvos. Mūsų tikslas – padėti jiems ugdyti įprotį sportuoti, judėti, supažindinti su olimpinėmis vertybėmis. Raginame moksleivius išbandyti kuo daugiau įvairių sporto šakų ir pajausti sporto teikiamą džiaugsmą. Džiaugiuosi, kad vaikai galės tai daryti atnaujintuose aikštynuose“, – sakė olimpinė čempionė, LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Jau visiškai atnaujintuose Antakalnio bei E. Pliaterytės progimnazijų, Šv. Jono Pauliaus II bei Naujosios Vilnios Laisvės gimnazijų aikštynuose moksleiviai ne tik susipažins su šių sporto šakų atletais, bet ir galės jas išbandyti su trenerių priežiūra.

Rugsėjo 16 d. Šv. 10 val. Jono Pauliaus II gimnazijoje lankysis lengvaatlečiai, rugsėjo 17 d. 11:30 val. Antakalnio progimnazijoje – meninės gimnastikos atletės, rugsėjo 20 d. 11 val. Naujosios Vilnios „Laisvės“ gimnazijoje – dziudo sportininkai, rugsėjo 21 d. 12 val. Antakalnio gimnazijoje (progimnazijos aikštyne) – dviratininkai, o rugsėjo 23 d. 15 val. E. Pliaterytės progimnazijos aikštyne dalyvaus olimpietis bei Europos čempionas gimnastas Robertas Tvorogalas su treneriu.

Atnaujintuose, moderniuose aikštynuose bus sudarytos puikios sąlygos žaisti krepšinį, futbolą, tinklinį, o kai kur ir tenisą. Visose aikštelėse bus įrengtas ir apšvietimas, tad bendruomenei skirtomis valandomis čia bus galima sportuoti ir sutemus.

Iki spalio mėnesio bus atnaujinti dar šešių mokyklų aikštynai. Per 2019-2023 m. kadenciją kartu su jau atnaujintais stadionais siekiama renovuoti iš viso 40 ugdymo įstaigų aikštynų. Tam planuojama išleisti maždaug 15 mln. Eur.

GALERIJA

  • Mokyklų aikštynus atidarys renginių ciklas „Sportuok kaip olimpietis“
  • Mokyklų aikštynus atidarys renginių ciklas „Sportuok kaip olimpietis“
Vilniaus savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS