Vilniaus vicemeras apie Nacionalinį stadioną: jokio vėlavimo nėra | KaunoDiena.lt

VILNIAUS VICEMERAS APIE NACIONALINĮ STADIONĄ: JOKIO VĖLAVIMO NĖRA

  • 8

Vilniaus savivaldybė giriasi – Nacionalinio stadiono statybos įgauna pagreitį ir virsta realybe. Esamą situaciją pakomentavo ir Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas, praneša LNK.

„Kompleksas yra iš tikrųjų didelis, daug metų buvo nejudintas, tai užtruko dokumentacijos tvarkymas, pasirengimas griovimo planams. Rangovas žiūri labai atsakingai ir nori, kad visi techniniai, dokumentacijos dalykai būtų išspręsti. Visa tai jau yra padaryta, artimiausiomis dienomis tie darbai ir prasidės“, – sakė V. Benkunskas.

Anot pašnekovo, kitų detalių, kurios neleistų statybų užbaigti, sutartyje nėra.

„Jokio vėlavimo nėra, nes mes žiūrime į tą galutinį terminą, kada, sakykime, raktus po pastatymo ir įveiklinimo turi atiduoti savivaldybei, ministerijoms. Rangovams tikrai jokio vėlavimo nėra, aikštelė bus nuvalyta, patys griovimo darbai bus atlikti per keturis mėnesius. Iš esmės, 2022-ieji metai bus skirti projektavimo darbams, t. y. ką turės padaryti koncesininkas – tai pateikti projektą suderinimui savivaldybei, gauti statybos leidimą ir pan. Vyks, aišku, daug darbų skirtingais etapais, vienas iš jų – griovimas, bet paraleliai dar kiti darbai vyks“, – apie darbo procesą kalbėjo Vilniaus vicemeras.

Pašnekovas tiki, kad galutinė statybų pabaigos data – jau 2024-ųjų pabaiga.

„Dar kartą pabrėžiu, kad jokio vėlavimo nėra ir 2022-aisiais metais vyks to popierizmo tvarkymas, t. y. galutinio projekto parengimas ir statybos leidimo gavimas. Pagal sutartį yra numatyti terminai, darbai turėtų pagal sutartį ir būti užbaigti. Tikrai matome, kad viskas vyksta pagal grafiką. Pats projektas yra kompleksinis, čia reikalinga daug ir valstybės institucijų suderinimo, ir dar galutinai nėra atsakytas klausimas, kiek tų vietų bus pačiame stadione, nes pirminis projektas yra su penkiolika tūkstančių vietų, dabar dar yra svarstoma Vyriausybėje dėl galimybės trimis tūkstančiais padidinti vietų skaičių. Darbine prasme, procesas tikrai vyksta. Jis nėra lengvas, kompleksas tikrai yra sudėtingas“, – situaciją aiškino V. Benkunskas.

Valdas Benkunskas / P. Peleckio / BNS nuotr.

Anot Vilniaus vicemero, jokio strigimo darbo procese nėra.

„Galbūt kai kuriuos dalykus iš pradžių planavome suderinti greičiau, bet mėnesis laiko tokiame projekte nieko nereiškia. Matome, kad patys griovimo darbai yra tikrai suplanuoti, rangovas jau yra pateikęs visą detalų planą, kaip viskas bus padaryta. Natūralu, kad vieni procesai gali ilgiau užtrukti, kiti procesai gali būti greičiau padaromi. Mūsų ir koncesininko galutinis tikslas pagal sutartį yra 2024-iesiems metams atiduoti pabaigtą statyti objektą. Toks planas yra, jis nėra pasikeitęs ir dabartinė darbų stadija neleidžia tuo abejoti“, – tikino vyras.

V. Benkunskas sakė, kad sutarties sąlygos išliko tokios pačios.

„Kaip buvo pasirašyta, taip viskas ir yra. Vienintelis klausimas, kuris gali pasikeisti, tai dėl papildomų vietų pačiame aikštyne atsiradimo. Čia dar nėra galutinio politinio sprendimo, kurį turi priimti Vyriausybė kartu su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Jeigu toks sprendimas bus, tada reikės aktyvuoti stoties pakeitimo niuansus ir formaliai tai užtvirtinti. O kol kas, viskas galioja taip, kaip buvo pasirašyta“, – teigė pašnekovas.

Vienintelis klausimas, kuris gali pasikeisti, tai dėl papildomų vietų pačiame aikštyne atsiradimo.

„Nei finansiniai, nei kiti dalykai nėra pasikeitę. Jeigu jie bus pakeisti, tai, be abejo, bus viešai patvirtinta ir informuota. Šiandien viskas yra taip, kaip yra“, – pridūrė V. Benkunskas.

Anot pašnekovo, koncesininkas dėl darbų eigos skundų nepateikė.

„Neturime nusiskundimų ar kažkokių nuogąstavimų, kad koncesininkas norėtų pabėgti ar kažkokių pretenzijų turėtų. Iš tikrųjų, sutartis neseniai pasirašyta, yra daug dalykų, kuriuos dar reikia padaryti iš biurokratinės ar popierizmo pusės. Dėl to tikrai bendradarbiaujame, intensyviai dirbame kiekvieną savaitę, nes tikrai objektas ir projektas yra kompleksinis, sudėtingas ir labai stipriai pakeis tiek Vilniaus, tiek visos Lietuvos paveikslą“, – sakė pašnekovas.

V. Benkunskas pozityviai atsiliepė apie projekto įgyvendinimą.

„Mes iš tikrųjų pasitikime mūsų partneriais, jie yra tikrai žinomi ir stiprūs tiek finansine, tiek verslo vykdymo prasme, subjektai. Tikrai manome, kad yra visos prielaidos projektą sėkmingai realizuoti, o tie blogieji scenarijai, kurie galėtų atsitikti, yra numatyti sutartyje, galimos ir sankcijos, ir baudos, bet šiandien jie tikrai yra neaktualūs ir tikimės, kad iki projekto pabaigos jie ir nebus aktualūs ir mums jų nereikės atsiversti ir žiūrėti, kas ten parašyta“, – užtikrintai kalbėjo V. Benkunskas.

GALERIJA

  • Valdas Benkunskas
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

O kas griaus

kas projektuos, kas statys, jokios informacijos apie šį "SKAIDRŲ" objektą.

FTW

Kam čia P...I prota po20 metu ta pati vaizdelį matisim

šis postapokaliptinis stadionas

pilnai atitinka lietuvos futbolo lygį
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS