NATO lyderių laukia prabangiausia vakarienė Lietuvos istorijoje: atskleidė kainą | KaunoDiena.lt

NATO LYDERIŲ LAUKIA PRABANGIAUSIA VAKARIENĖ LIETUVOS ISTORIJOJE: ATSKLEIDĖ KAINĄ

  • 113

Pirmąją NATO viršūnių susitikimo dieną vainikuos iškilminga lyderių vakarienė. Šis priėmimas jau dabar vadinamas prabangiausiu mūsų šalies istorijoje. NATO šalių lyderių vakarienės meniu – kruopščiai slepiamas, tačiau jo vertė – 36 tūkst. eurų. Šiai progai įsigyti ir nauji paauksuoti porcelianiniai indai. Apie tai pasakota LNK reportaže.

Šiandien Prezidentas Gitanas Nausėda su pirmąja ponia Diana Daukanto rūmuose lauks 40-ies šalių vadovų. Iškilmingoje vakarienėje dalyvaus ir lyderių antrosios pusės, tad iškilmės numatytos maždaug 70-iai žmonių.

„Vis dėlto, būkime objektyvūs ir įvertinkime, kad šiomis dienomis Lietuvoje susirenka valstybių vadovai. Ne vienas, ne du ir ne trys, o kelios dešimtys. Ir kokių valstybių? Pačių didžiausių, svarbiausių, įtakingiausių. Oficialios vakarienės bus per visą Lietuvos istoriją ir didžiausios, ir prabangiausios, ir tokios jos ir turi būti“, – sako etiketo ekspertas Arminas Lydeka.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Tokios vakarienės esą ne tik protokolo dalis, bet ir galimybė reprezentuoti šalį. „Galima pristatyti lietuviškas tradicijas, lietuviškus papročius, lietuviškus maistus, patiekalus, gėrimus. Na, ir atitinkamai pademonstruoti istorines šaknis“, – įsitikinęs etiketo ekspertas.

36 tūkst. eurų vertės vakarienės meniu ir įtakingiausių pasaulio lyderių aptarnavimu rūpinsis UAB „Zizi namai“. Bendrovė valdo Klaipėdoje įsikūrusį restoraną „Monai“.

„Bendrai vakarienės metu dirbs dvylika šefų iš Klaipėdos, Kauno ir Vilniaus“, – sakė virtuvės šefas Vytautas Samavičius.

Svečius aptarnaus apie 40 darbuotojų. Visus juo atidžiai tikrino saugumo tarnybos. Kuo įtakingiausi pasaulio lyderiai bus vaišinami – kol kas kruopščiai slepiama.

„Bus užkandis, karštas užkandis, karštas patiekalas ir desertas“, – tik detales atskleidė virtuvės šefas.

Patiekalus gaminti ketinama iš dabartiniam sezonui būdingų lietuviškų produktų. Meniu teko koreguoti, mat kai kurios delegacijos, pavyzdžiui, nevalgo mėsos.

„Laikui bėgant reikėjo išsigryninti produktus, gamybos būdą, nes įvairūs lyderiai, įvairūs poreikiai, nuo alergenų iki tam tikrų technologinių paruošimo būdų“, – pasakojo šefas Vytautas.

Bus užkandis, karštas užkandis, karštas patiekalas ir desertas.

Prie maisto bus patiekiamas baltas ir raudonas vynas, vanduo, kava ir arbata. Vakarienė truks maždaug 2,5 val.

Anot ekspertų, rengiant tokius oficialius priėmimus, Lietuvos istorijoje visko yra buvę.

„Mūsų aukščiausio rango Lietuvos politikai, diplomatai ir nevykusiai apsirengę sudalyvaudavo aukšto lygio renginiuose, ir būdavo surengiami garbingi priėmimai su keliais sumuštiniais, kurie per kelias minutes būdavo nušluojami nuo stalo“, – apie kuriozus pasakojo etiketo ekspertas.

Tačiau situacija pasikeitė neatpažįstamai. Prezidentūra NATO šalių vadovų priėmimui suskato įsigyti ir reprezentacinius indus. Visi jie pagaminti iš plonojo kaulinio porceliano, paauksuoti ir puošti prezidento herbu. Juos gamino įmonė „Kauno Jiesia“. Tokių indų vertė – 54 tūkst. eurų. Anot prezidentūros, jie bus naudojami ne tik šiai vakarienei, bet ir būsimiems oficialiems šalių vadovų priėmimams prezidentūroje.

Rašyti komentarą
Komentarai (113)

Algima

O man patinka, kad lLetuva parode svetinguma.Visada lietuviai su pagarba priima svecia,ir jis susidaro nuomone apie vaisinusi,Nei mes didziausi ubagai pasaulyje, nei milijonieriai{ kurie visada skupus}..Tauta turinti savo verte,ne tik sriubauja, bet ir moka pasauliui parodyti,kad isaugom iki pasauliniu standartu ,gal net auksciau uz kai kurias kitas salis, kuriu atstovai sedejo prie stalo.Saunuoliai!

Londonietis

Tikri asilai tie nausedos ir jo bobos!Vargse bananu respublika sugalvojo pasigirti,kad turtinga.Piras,bado metu!!!Geriau tuos pinigus paaukotu labdarai,o ne hienas maitinti!!!

A ce

Puota Benderynos pakasimo proga ar Ukrainos atgimimo proga-Prasom patikslinti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS