Naujas Vilniaus rajono meras R. Duchnevičius paskyrė administracijos direktorių | KaunoDiena.lt

NAUJAS VILNIAUS RAJONO MERAS R. DUCHNEVIČIUS PASKYRĖ ADMINISTRACIJOS DIREKTORIŲ

Vilniaus rajono meras socialdemokratas Robertas Duchnevičius savivaldybės administracijos direktoriumi paskyrė buvusi susisiekimo viceministrą Vladislavą Kondratovičių.

„Šiandien pasirašiau potvarkį, bus Vladislav Kondratovič“, – BNS antradienį sakė rajono meras.

V. Kondratovičius du kartus – 2013–2014 metais ir 2019–2020 metais – ėjo susisiekimo viceministro pareigas, taip pat Susisiekimo ministerijoje vadovavo Plėtros ir tarptautinių ryšių bei Kelių transporto ir civilinės aviacijos politikos departamentams.

Nuo 2007 iki 2013 metų jis buvo Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

V. Kondratovičius šiuo metu nepriklauso jokiai politinei jėgai, tačiau iki praėjusių metų pabaigos buvo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) narys.

Būtent su šia partija R. Duchnevičius bei socialdemokratai derasi dėl bendro darbo Vilniaus rajono savivaldybės taryboje.

Sprendimo tikisi per mėnesį

Pasak Vilniaus rajono mero, su LLRA-KŠS buvo „daug neformalių susitikimų“, tačiau šiuo metu laukiama jų partijos skyriaus sprendimo.

„Pateikiau pasiūlymą dėl programinių nuostatų – palyginimą, kas pas mus sutampa, nesutampa. Taip toliau ir judam, – sakė R. Duchnevičius. – Jei mes matome, kad galime dėl programinių nuostatų susitarti, tai kalbėkime apie vykdomąją valdžią.“

Kiek aš prisimenu iš tų diskusijų prieš rinkimus, tikrai yra dalykų, kur požiūris sutampa, bet yra dalykų, kur nesutampa.

Jis teigė, jog darbai esamos situacijos nestoja, tarybos posėdžiai vyks įprastai.

„Svarbiausius dalykus, kurie reikalingi pagal terminus, darom, šią tarybą penktadienį irgi pagal darbotvarkę dirbsim. Lyg viskas klostosi gerai“, – kalbėjo Vilniaus rajono meras.

„Aš tikiuosi, kad iki šio mėnesio pabaigos išsispręs visi tie klausimai. Vienu ar kitu būdu. Bet kokiu atveju, per dar kitą tarybos posėdį aš savo kandidatūras (į vicemerus – BNS) teiksiu“, – pridūrė jis.

Spręs dėl galimybių derėtis

Savo ruožtu buvęs LLRA-KŠS kandidatas į merus Waldemaras Urbanas BNS teigė, kad „signalai bendradarbiavimui yra“.

„Jie perduoti mūsų partijos skyriaus prezidiumui. Jei bus sprendimas eiti į derybas dėl bendro darbo, bus sudaryta tam tikra grupė, kuri tuo užsiims“, – sakė partijos atstovas.

„Kiek aš prisimenu iš tų diskusijų prieš rinkimus, tikrai yra dalykų, kur požiūris sutampa, bet yra dalykų, kur nesutampa“, – pridūrė jis.

Pasak W. Urbano, partijos skyriaus prezidiumas šį klausimą turėtų aptarti arba šią, arba kitą savaitę.

„Jeigu yra noras iš visų pusių, tai galimybės susitarti yra“, – kalbėjo politikas.

Nuo 1995-ųjų Vilniaus rajonui vadovavusi LLRA-KŠS naujojoje taryboje turi daugumą – 18 vietų iš 31, socialdemokratai – septynias, o centro dešinės koalicija – šešias vietas.

Pirmą kartą šiai savivaldybei vadovauja ne LLRA-KŠS atstovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

teras

v mode jakh duho vkoponovac jak litvakuf tomasevsky v podmogu ktuego valinsky troho /papiepsyl/......

Tomaševskio braliukas

SD - tapo Tomaševskio vasalais.

tai

matomai is pavardes tik sulietuvinta galune zydelis /litvak/dusansky duchnevyc armovyc andropov berija ttt ...z...= 0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS