A. Navickas kreipėsi į sostinės savivaldybę dėl neįgalių vaikų vežimo | KaunoDiena.lt

A. NAVICKAS KREIPĖSI Į SOSTINĖS SAVIVALDYBĘ DĖL NEĮGALIŲ VAIKŲ VEŽIMO

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Andrius Navickas kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę dėl neįgalių vaikų vežimo į mokyklas paslaugų.

Seimo narys sako turįs informacijos, kad Vilniaus miesto savivaldybė atsainiai derina neįgaliųjų vaikų atvežimo į mokyklas grafikus, dėl ko vaikai priversti labai anksti keltis ir bent po kelias valandas, kol visi paimami iš skirtingų miesto vietų, praleisti autobusuose.

„Sulaukiau neįgalius vaikus auginančių tėvų skundų, kad vaikai į mokyklas išvežami nepaprastai anksti. Susidaro įspūdis, kad transporto grafikai sudaryti vos ne atsitiktiniai ir vaikai, išvykę iš namų 6 val. ryto, turi bent kelias valandas praleisti autobusuose, kol visi atvežami į mokyklą. Kartais, anot tėvų, pasitaiko atvejų, kai vaikai atvežami netgi vėliau - jau pamokoms prasidėjus. Taip būti neturėtų“, - komentavo Seimo Žmogaus teisių komiteto narys.

Kreipimesi parlamentaras prašo savivaldybės nurodyti, kokie teisės aktai reglamentuoja vežimo į mokyklą ir atgal paslaugos teikimą bei atsakyti, kaip Vilniaus miesto savivaldybėje yra organizuojamas vežimo į mokyklą ir atgal paslaugos teikimas?

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS