Neformaliojo ugdymo teikėjams savivaldybė siūlo nuomotis patalpas lengvatinėmis kainomis | KaunoDiena.lt

NEFORMALIOJO UGDYMO TEIKĖJAMS SAVIVALDYBĖ SIŪLO NUOMOTIS PATALPAS LENGVATINĖMIS KAINOMIS

  • 0

Vilniaus miesto savivaldybė patalpų nuomos sistemoje „Active Vilnius“ paskelbė išankstinės patalpų rezervacijos konkursą. Praėjusiais metais sukurtoje sistemoje neformaliojo švietimo teikėjai iki rugpjūčio 15 d. gali pretenduoti į patalpų nuomą lengvatinėmis kainomis.

„Metų metus savivaldybei priklausančių švietimo įstaigų patalpos buvo nuomojamos chaotiškai, be aiškios sistemos. Tam tikra prasme galiojo „kas pirmesnis, tas gudresnis“ principas, vidinės simpatijos ir antipatijos. Šiemet situacija kardinaliai keičiasi – sukūrę „Active Vilnius“ sistemą įvedėme aiškius kriterijus, kuriais remiantis visiems norintiems paskirstomos patalpos. Tai yra milžiniškas žingsnis skaidrinant patį nuomos procesą, sudarant vienodas sąlygas ir formuojant sporto veiklų bei neformaliojo švietimo teikėjų darbo kultūrą“, - teigia Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas.

Išsinuomoti švietimo įstaigų patalpas šiuo metu gali biudžetinės ir viešosios savivaldybės įstaigos, laisvieji mokytojai ir ne pelno siekiančios organizacijos, vykdančios sporto, sveikatingumo, kultūros, meno bei švietimo veiklas asmenims, ne vyresniems kaip 21 metų. Į patalpas taip pat pretenduoja analogiškas veiklas organizuojančios ne pelno siekiančios visuomeninės neįgaliųjų organizacijos.

Savivaldybė, siekdama sudaryti kuo palankesnes sąlygas vykdyti neformalųjį švietimą, siūlo patalpas nuomotis itin žemomis kainomis: vidaus patalpoms ir dengtiems stadionams – 1 Eur už 100 kv. m. 1 valandai, lauko stadionams ir aikštynams – 0,35 Eur už 100 kv. m. 1 valandai.

Šiuo metu į „Active Vilnius“ sistemą įtrauktos 692 erdvės, iš jų – 60 lauko objektų sportui.

„Noriu atkreipti sporto užsiėmimus vedančių įstaigų ir trenerių dėmesį į naujausius objektus. Nuo praėjusių metų atnaujinome 12 aikštynų mokyklų teritorijose, tad turime ženkliai daugiau patrauklių aikštelių. Tai ypač svarbu futbolo treniruočių organizatoriams, nes futbolo aikščių deficitas turėtų labai smarkiai sumažėti, tereikia naujų objektų nepraleisti pro akis“, - pažymi V. Benkunskas.

Konkurso laimėtojai bus parenkami pagal keletą svarbių kriterijų. Bus vertinama, ar potencialus nuomininkas yra akredituotas neformaliojo vaikų švietimo programoje arba formalųjį švietimą papildančio ugdymo programų tiekėjas. Taip pat – ar konkurso dalyvio vykdoma veikla patenka į suformuotą švietimo įstaigos, kurios patalpas nuomojamos, poreikį ateinantiems mokslo metams. Ne mažiaus svarbus bus ir užsiėmimą lankysiančių tos švietimo įstaigos vaikų skaičius. Tačiau svarbiausias liks racionalus infrastruktūros naudojimo kriterijus – jeigu švietimo įstaigos nuomojamo stadiono ar patalpos infrastruktūra yra tinkama kelioms veikloms, pirmenybė bus suteikiama tam nuomininkui, kurio vykdomai veiklai infrastruktūros mieste yra mažiau.

Teikėjai, norintys dalyvauti konkurse, kviečiami apsilankyti svetainėje www.active.vilnius.lt, peržiūrėti „Apie“ skiltyje pateiktą instrukciją ir užpildyti sistemoje pateiktą formą. Konkurso laimėtojai bus patvirtinti per 2 d. d. po konkurso – rugpjūčio 16-17 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS