Norimos vakcinos sulaukę Vilniaus senjorai suplūdo skiepytis: neišvengta kalbų ir apie „AstraZeneca“ | KaunoDiena.lt

NORIMOS VAKCINOS SULAUKĘ VILNIAUS SENJORAI SUPLŪDO SKIEPYTIS: NEIŠVENGTA KALBŲ IR APIE „ASTRAZENECA“

  • 3

Per pastarąsias dienas Vilniuje „Pfizer“ vakcina nuo koronaviruso paskiepyta tūkstantinė senjorų minia. Tačiau prie vakcinavimo centro lūkuriavę žmonės plūdo dėl nusidiekusios milžiniškos eilės, kurioje ne visi išlaikė reikalaujamus saugius atstumus. Netrūko kalbų ir apie „AstraZeneca“ vakciną.

„Kas čia per tvarka? Kodėl nėra prižiūrima eilė? Kodėl ne pagal laiką įleidžiami žmonės? Krūvomis – tai ar epidemijos metu šitaip turi būti? Žmonės stovi vienas kitam ant galvos“, – piktinosi LNK kalbinta eilėje prie vakcinavimo centro sostinėje lūkuriavusi senjorė.

„Atvvykau, bet eisiu – aš jau nelauksiu“, – tarstelėjo kita moteris. Dar viena žurnalistų sutikta senjorė buvo nusiteikusi kiek džiugiau. „Gaunu vakciną tokią, kokią noriu, ir jei čia nesigrūs niekas, eis paskirtu laiku, bus labai malonu“.

Paklausta ar lūkuriuotų šioje eilėje, jei būtų galima skiepytis ne tik „Pfizer“, bet ir kitų gamintojų vakcinomis, viena vilnietė svarstė: „Apie „AstraZeneca“ kažkaip netinkamai rašo visur, ir nežinome, ar čia iš tikrųjų ji gera, ar bloga. Gal ji gera, bet sukelia šalutinius poveikius“. „Mano mama turi gretutinių ligų ir būtent dėl to psichologiškai, manau, ir dėl sveikatos jaučiasi saugiau. Sutinkame skiepytis visomis vakcinomis išskyrus „AstraZenecos“. Prioritetas – „Pfizer“ vakcinai, kadangi mama yra vyresnis žmogus ir turi daug gretutinių ligų, jai saugiau yra būtent ši vakcina“, – kalbėjo savo mamą į vakcinavimo centrą atlydėjusi dukra, aiškindama apsisprendimą vakcinuotis būtent šiomis dienomis.

Nors Vilniaus savivaldybės atstovai sakė tikintys gyventojų sąmoningumu ir tuo, kad jie laikysis nustatytų atstumų, lūkuriuojantys vis dėlto plūdo sakydami, kad prie vakcinavimo centro tvarka yra blogesnė nei vaikų darželyje ir senjorams reikėtų pareigūnų priežiūros. „Likus valandai iki vakcinacijos reikėjo žmogaus, kuris būtų juos tvarkingai sustatęs, o dabar visi būriuojasi lyg būtų paskutinė likusi vakcina“, – sakė eilėje stoviniavęs vyras.

Kai kurios senjorės, atėjusios valandą anksčiau nei joms paskirtas vakcinavimo laikas, LNK žurnalistams pateikė paaiškinimą: „Mes gi ne viduje stovime – grynu oru kvėpuojame“. „Vis bandau atsitraukti, laikytis atstumo, bet kad neišeina, nes kiti nesilaiko. Šiaip tai negerai, kad nesilaiko atstumo“, – pastebėjo kita sutikta vilnietė.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorė paklausta, ar buvo tikėtasi tokio gausaus senjorų srauto, sakė, kad tokio žmonių skaičiaus tikėtasi, nes senjorai yra pati pareigingiausia visuomenės dalis.

„Kadangi jų užrašymas yra kas minutę, dėl to susidarė tokios spūstys. Bet, nepaisant to, mes džiaugamės, kad tiek daug jų šią savaitę galėsime paskiepyti – apie keturis tūkstančius. Mes neįvertinome tokio didžiulio kiekio, bet susitvarkysime su ta eile“, – žadėjo ji.

Viešojo saugumo specialistai, kurie dirba Vilniaus miesto savivaldybėje, esant poreikiui trimis automobiliais kai kuriuos pasiskiepijusius senjorus vežė net į namus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pen

Nuotraukoje ne pensininkai ,vienas kitas tik vyresnis.Matome mes dar viską, girdime gerai ir suprantame apie viską puikiai. Nuvertinote Lietuvos pensininkus,jie protingesnis už užsieniečius pensininkus.

Renata

Suaugę žmonės, o policijos reikia ir reguliuotojo..... Laukiniai. Niekaip neišmuši tarybinio deficito iš galvos.

PENSININKAS

LAUKSIU SPUTNIK VAKCINOS...NES AŠ VATNIKAS....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS