Nuo lapkričio Vilniuje – daugiau skubią pagalbą teikiančių punktų (žemėlapis) | KaunoDiena.lt

NUO LAPKRIČIO VILNIUJE – DAUGIAU SKUBIĄ PAGALBĄ TEIKIANČIŲ PUNKTŲ (ŽEMĖLAPIS)

  • 0

Sostinės savivaldybė, kartu su sveikatos priežiūros institucijomis, rado sprendimą, kaip sutrumpinti traumas patyrusių vilniečių eiles vieninteliame Vilniuje priimamajame Lazdynuose. Nuo lapkričio 1 dienos sostinėje pradeda veikti dar vienas Priėmimo-skubios pagalbos skyrius atsinaujinusiose patalpose Santariškių klinikose. Bus galima pasirinkti vieną iš dviejų artimiausių pagal gyvenamąją vietą skubios pagalbos (patyrus traumą) skyrių: Lazdynuose arba Santariškėse.

Iki šiol traumas patyrę pacientai būdavo nukreipiami tik į Vilniaus universitetinės ligoninės (Lazdynuose) Skubios pagalbos skyrių, kuriame per dieną aptarnaujama nuo 100 iki 150 pacientų, o kartais net iki 300. Čia nuolat susidaro ilgos pacientų eilės, traumatologų darbo krūvis didžiulis.

„Situacija Lazdynų ligoninėje buvo ir vis dar yra tikrai sudėtinga, todėl aš tikrai džiaugiuosi, kad Santariškių klinikos išgirdo mūsų argumentus ir nusprendė prisidėti prie šios problemos sprendimo. Kol kas dar anksti prognozuoti, kiek konkrečiai trumpės eilės ir laukimo laikas Lazdynų ligoninėje, tačiau neabejojame, kad vilniečiai tai tikrai pajus“, – sako Vilniaus mero pavaduotojas Gintautas Paluckas, atsakingas už sveikatos politiką Vilniaus mieste.

Santariškėse nuo lapkričio bus priimami ūmių būklių ir traumas patyrę vilniečiai, gyvenantys Riešėje, Santariškėse, Žaliuose ežeruose, Verkiuose, Kalvarijų gatvėje bei Baltupiuose. Likusių sostinės rajonų gyventojai skubios pagalbos bus nukreipiami į Lazdynus.

Susitarta, kad Greitosios medicinos pagalbos stotis traumuotus pacientus nukreips pagal teritorinį padalijimą, tačiau patys į ligonines vykstantys nebūtinai privalės rinktis pagal gyvenamąją vietą priskirtą punktą.

Miesto poliklinikos šiuo metu taip pat peržiūri savo veiklos valdymo procesus. Daugeliu atvejų jos turi viską, kad galėtų aptarnauti ne skubios pagalbos atvejus (traumas) – rentgenus, kvalifikuotus specialistus, dienos chirurgijos centrus. Siekiamybė – kad patyrę nedidelių traumų būtų aptarnaujami tą pačią dieną, neužsirašius iš anksto poliklinikose, nes tikrai ne visais atvejais būtina važiuoti į ligoninės priimamąjį.

Tikimasi, nuo lapkričio Vilniuje trumpės skubios pagalbos teikimo laikas vienam pacientui, bus efektyviau panaudoti turimi resursai, padidės asmens sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumas ir kokybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS