Nutarę tuoktis paskutinę metų dieną: jei švęsti – tai dvigubai! | KaunoDiena.lt

NUTARĘ TUOKTIS PASKUTINĘ METŲ DIENĄ: JEI ŠVĘSTI – TAI DVIGUBAI!

  • 0

Paskutinė metų diena sostinės Santuokų rūmuose – populiari. Viena po kitos ateina poros ir sako, kad šią dieną pasirinko ne šiaip sau. Šventė dviguba, tad ir švęs dvigubai, praneša LNK žinių tarnyba.

„Švęsime su fejerverkais, su viskuo. Ir su šampanu“, – pasakoja nuotaka.

„Šią dieną pasirinkome specialiai. Nutarėme, kad norime dvigubos šventės, kad būtų visas miestas papuoštas“, – kalbėjo kita jaunoji.

„Gal galėtų tik oras būti geresnis. Bet nieko, sako lietus atneša laimę“, – šypsojosi dar viena šią dieną susituokti nusprendusi moteris.

Naujųjų metų išvakares vestuvėms Vilniuje pasirinko net 23 poros.

Norime dvigubos šventės, kad būtų visas miestas papuoštas.

„Norėjome šauniai atšvęsti ir dar kad vyras nepamirštų datos“, – juokavo dar viena besituokianti moteris.

„Vestuvėms labiausiai populiarūs mėnesiai yra liepa ir rugpjūtis. Ir tada jau gruodis. Gruodį populiaru tuoktis“, – tvirtino Vilniaus civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Jolanta Kuzmienė.

Vienos poros į Santuokų rūmus atvyksta su jauduliu, kitos jaučiasi ramiai. Tačiau visi laimingi ir šypsosi. Vis dėlto turi būti su kaukėmis.

„2022-aisiais labai populiarios vestuvių datos bus vasario 12-oji ir vasario 22-oji“, – pasakoja J.Kuzmienė.

Sostinėje per metus įregistruota 5001 santuoka. Įtrauktos ir bažnytinės, ir sudarytos užsienyje. Bendras vestuvių skaičius šalyje yra keliolika tūkstančių. Tai yra 2 procentais daugiau nei pernai.

„Santuokų prasme metai buvo rezultatyvūs ir derlingi. Santuokų daug. Iš viso žiedus sumainė daugiau kaip 15 tūkst. porų“, – sakė Registrų centro atstovas Mindaugas Samkus.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS