Pasipiktino eilėmis prie mobiliųjų punktų: gaila žiūrėti, kad mūsų Lietuva iki to nusirito | KaunoDiena.lt

PASIPIKTINO EILĖMIS PRIE MOBILIŲJŲ PUNKTŲ: GAILA ŽIŪRĖTI, KAD MŪSŲ LIETUVA IKI TO NUSIRITO

  • 13

Tiek galimybių pasui, tiek europiniam COVID-19 pažymėjimui patikrinti apsaugos darbuotojui prireikia kelių sekundžių, bet patikrai galima pateikti ir kitokius dokumentus. Tačiau užsiregistruoti testui mobiliajame punkte vietų bent jau sostinėje kitai dienai beveik nebūna, praneša LNK žinios.

„Yra serologinis tyrimas, kai galbūt nežinojome, kad sirgome, bet atlikus serologinį antikūnų tyrimą, matome, kad antikūnų yra pakankamai, ir turime tai įrodantį dokumentą, kuris galioja 60 dienų“, – sakė Sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė-Motiejūnienė.

Bilietu patekti į prekybos centrą gali būti neigiamas PGR ar greitasis antigenų testas. „Dažniausiai atsineša galimybių pasus, dalis atsineša Europos Sąjungos, mažai kas jų apskritai neatsineša“, – teigė parduotuvės direktorė Dovilė Stravinskienė.

„Neturiu dokumento, bet neseniai, prieš valandą, esu pasidaręs PGR tyrimą, bet dar nesu sulaukęs rezultato“, – atviravo žurnalistų kalbintas vyras.

PGR tyrimo rezultato gali tekti laukti ir parą, todėl vaikinas turėjo išeiti iš parduotuvės. Tuo tarpu, greitojo antigenų testo rezultatas e.sveikatos puslapyje gali atsirasti ir po 20 minučių. Nors nemokamai mobiliajame punkte testuotis galimybių pasui negalima, kai kurie žmonės neslepia, kad tiriasi būtent dėl jo.

„Stovėti su pusantrų metų vaiku yra nesąmonių nesąmonė. Gaila žiūrėti, kad mūsų Lietuva iki to nusirito“, – sakė sutikta jauna moteris. „Tikrai labai daug laiko bus prarasta šiems dalykams... Gerai ir skiepytis, bet dėl visokiausių šalutinių poveikių gal šiek tiek ir baisoka. Laukiu vizito pas gydytoją, kol kas paskirta tik 16 dieną“, – atviravo kita moteris.

Stovėti su pusantrų metų vaiku yra nesąmonių nesąmonė. Gaila žiūrėti, kad mūsų Lietuva iki to nusirito.

O štai, Artūras testą sako atliekantis dėl darbo, o ne dėl galimybių paso. „Man į kirpyklą nereikia – apsikerpu, apsikutu pats. Į parduotuvę žmona nueis“, – šyptelėjo vyriškis.

Tačiau Vilniaus visuomenės sveikatos biuras sako, kad ir darbui skirtu testu žmogus gali pasinaudoti eidamas į parduotuvę. „Tikėtina, kad asmuo, kuris atliko antigenų testą mobiliajame punkte, gali parodyti atliktą antigenų testą, kuris yra neigiamas, ir laisvalaikio praleidimo įstaigoje – restorane, kavinėje...“, – teigė Vilniaus visuomenės sveikatos biuro vadovė Guoda Ropaitė-Beigė.

Kitas žurnalistų kalbintas vyras – Marius neslepia – nemokamu darbui reikalingu testu naudosis ir kavinėje. „Galioja 48 val. Aš geriau su kartus nueisiu nei vakcinuosiuosi“, – sakė jis.

Visuomenės sveikatos biuro atstovė spėja, kad norintys nemokamai išsitirti, jog gautų pažymą patekti į parduotuvę ar kitą įstaigą, nurodo, kad turi koronaviruso požymių. Nežinia, dėl tokių gudruolių ar dėl to, kad daugėja sergančiųjų, užsiregistruoti testui mobiliajame punkte vietų bent jau sostinėje kitai dienai beveik nebūna.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

čia kaip studentui

paskutinė naktis prieš egzą. Nereikėjo laukti iki rudens, visus metus buvo skiepijama. Taip kad be ašarų.

Leninas

vakcinuoti debilai, o aš sveikas

Pilietiškas,

O Jumns neatrodo, kad priimti draudimai/reikalavimai dėl Covido yra tik tam tikro valdžios plano dalimi? Pasidomėkite tais draudimais ir oamatysite, kad tai ne koiva su covidu, o kova prieš patį žmogų, jo tapatumą ir jo teises. Aš turiu tą prakeiktą galimybių pasą, bet aš juo nesinaudoju _ solidarizuojuosi su tais, kurie aklai nesideda sau kilpos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS