Pažinti Vilnių – pėsčiomis, dviračiais ir netgi plaukiant laiveliais | KaunoDiena.lt

PAŽINTI VILNIŲ – PĖSČIOMIS, DVIRAČIAIS IR NETGI PLAUKIANT LAIVELIAIS

  • 0

Ar gerai pažįstate Vilniaus stoties rajoną, Žvėryną, Markučius? Ar žinote, kur sostinėje galima aptikti vaiduoklių? Visiems atviros ekskursijos, padėsiančios atsakyti į šiuos klausimus, Vilniuje vyks visą ateinantį savaitgalį.

Jos – dalis programos, skirtos rugsėjo 27-ąją minimai Pasaulinei turizmo dienai.

„Vaiduoklių turas“, „Nežinomo žinomo miesto istorijos“, „Stoties rajone“, „Alternatyvus turas“ – tai tik kelios teminės nemokamos ekskursijos iš dviejų dešimčių, prie kurių rugsėjo 27 – 29 dienomis galės prisijungti norintys pasijusti turistais savo mieste. Miesto apylinkes norintieji geriau pažinti kviečiami keliauti gamtoje – aplankyti Verkių rūmų bei Markučių dvarvietes. Vyks ekskursijos dviračiais ir netgi laiveliais. Už simbolinį vieno euro mokestį miestiečiai galės pasivažinėti pažintiniais turistiniais autobusais.

Kaip praneša savivaldybė, siurprizai penktadienį lauks Vilniuje viešinčių užsienio turistų. Jie bus kviečiami dalyvauti lobio ieškojimo žaidime, kuris paskatins geriau pažinti Vilnių. Už pusę kainos tądien bus galima įsigyti „Vilnius Pass“ – korteles, suteikiančias galimybę nemokamai arba pigiau aplankyti daugelį Vilniaus ir jo apylinkių turistinių objektų, dalyvauti ekskursijose.

Be to, Vilniaus turizmo informacijos centruose penktadienį vyks loterija, kurioje miesto svečiai galės laimėti ne tik bilietus į muziejus, suvenyrus. Turizmo dienos proga specialų prizą įsteigė populiari Vilniuje veikianti „Meet a local“ programa: ištraukę laimingą bilietą užsienio turistai bus pakviesti su savanoriu vilniečiu praleisti visą dieną, kitaip tariant – patirti, kaip mieste gyvena vietiniai žmonės.

Išsamią programą ir registraciją į renginius galima rasti Vilniaus turizmo informacijos svetainėje.

GALERIJA

  • Pažinti Vilnių – pėsčiomis, dviračiais ir netgi plaukiant laiveliais
„Go Vilnius“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS