Piktinasi maža bauda už nupjautą ąžuolą: reikia pagalvoti apie tokias bausmes, kad nekiltų ranka | KaunoDiena.lt

PIKTINASI MAŽA BAUDA UŽ NUPJAUTĄ ĄŽUOLĄ: REIKIA PAGALVOTI APIE TOKIAS BAUSMES, KAD NEKILTŲ RANKA

  • 8

Ąžuolo pjovėjai Vilniuje, panašu, iš skandalo išbris sausi. Vietoje solidžios sumos už ąžuolo nukirtimą Vilniuje gavosi šnipštas. Ką vilniečiai mano apie už nukirstą ąžuolą skirtą juokingą baudą? Apie tai plačiau – LNK reportaže.

„Juokinga bauda tokio dydžio kompanijai. Aš skirčiau maksimalią baudą, kad žinotų, kad negalima taip elgtis. Galėtų būti procentas nuo metinių įmonės pajamų“, – nuomonę išreiškė vyras.

„Man atrodo, kad net mediena brangiau kainuoja, negu tie 3 tūkst.“, – teigė praeivis.

Kokios baudos, kokie įstatymai, kokie draudimai vis tik neleistų pakelti rankos prieš šimtamečius medžius?

„Tos skiriamos baudos ir nuobaudos turi būti iki galo išieškomi. O dabar vėl dirbtinai buvo sukurtas burbulas, kad čia didelė istorija, didelė bauda, bet finale viskas nutilo. Ir dar klausimas, ar susimokės“, – kalbėjo praeivė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Kalbinti vilniečiai mano, kad reikėtų paskirti baudą nuo projekto bendros vertės.

„Manau, kad tai būtų teisinga. Kad įmonei tai tikrai pasijaustų ir būtų ženklas kitoms įmonėms, bandančioms atlikti tuos pačius veiksmus. Ši situacija ir toliau kartosis, jei nebus imtasi veiksmų“,  – kalbėjo vyriškis.

„Manau, kad čia visiškai ne piniguose esmė. Tai yra mūsų turtas. Šimtmečiai praeina, kol tokį medį užaugini. Reikia pagalvoti apie tokias bausmes, kad nekiltų ranka kirsti. Šitiems verslininkams 100 tūkst. yra vienas niekas, kai jie uždirba tokius didelius pinigus. Jie su niekuo nesiskaito“, – pasipiktino moteris.

Kaip jau buvo skelbta, iškart po incidento suskaičiuota, kad už nupjautą ąžuolą bendrovei teks sumokėti 141 tūkst. eurų. Bet įmonė nesumokėjo ir, panašu, tikisi išbristi sausa.

„Įmonei „Rinktinės NT“ birželio pabaigoje įteiktas žalos paskaičiavimas 2 tūkst. 889 eurai, pagal žalos aplinkai paskaičiavimo metodiką ir aplinkos ministro įsakymu patvirtintais įkainiais. Žalą apmokėti įmonė turi per 40 kalendorinių dienų“, – teigė Aplinkos apsaugos departamentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Komentaras

P.s.klaida:skaityti- kokios baudos

Komentaras

Nereikia juokauti,kokios naudos...Ar Aplinkos apsaugos ministeriją atlieka savo pareigas?Tikrai ne. Zarasų r. vyko masinis medžių kirtimas.Buvo informuota. Niekam tai nerūpi. Nerūpi medžių naikinimas nei aplinkosaugai nei regioniniam parkui. Jie visi viena kalba,o kita daro .

Pasidairykime svetur

Kanadoje už tokia saviveikla gautų 5000 Can $ bauda ir dar pora meteliu patupeti belangėje.Ten su tokiais nežaidžia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS