Pilaitės gyventojai pasipiktinę: vietoje parko planuojamos daugiabučių statybos | KaunoDiena.lt

PILAITĖS GYVENTOJAI PASIPIKTINĘ: VIETOJE PARKO PLANUOJAMOS DAUGIABUČIŲ STATYBOS

  • 3

Vilniaus Pilaitės mikrorajone gyvena tiek gyventojų, kiek Ukmergėje. Namas prie namo, balkonas prie balkono, rodos, kiekvienas laisvas kvadratinis metras čia virtęs dar vienu butu. Tačiau ir tai – ne pabaiga. Pilaitėje toliau planuojamos statybos. Ir ne bet kur – parko vietoje! Situaciją aiškinsis TV3 laida „Žalioji byla“.

Žaliajame plote, kurį vietiniai 25-erius metus puoselėjo kaip parką, vaikščiojo su vaikais, vieną rudens rytą išdygo tvora – tokia pati, kokią naudoja statybininkai. Aptverta bemaž 2 hektarai vadinamojo Nadruvos parko.

Šalia parko įsikūrusi Vilniaus krikščionių gimnazija neturi savo stadiono. Todėl fizinio lavinimo pamokas iki šiol vesdavo parke. Kur dabar, po visų karantinų, teks fiziškai lavinti Pilaitės vaikus, gimnazijos direktorius nežino.

Kad vaikai čia nepageidaujami, buvo duota suprasti, kai sklypo savininkai išardė žaidimų aikštelę.

Galbūt Pilaitės gyventojams nebūtų taip apmaudu, jei ne faktas, kad parką jie savo rankomis ir už savo pinigus įsirengė. Legaliai! Kadaise parengė architektūrinį apželdinimo projektą, suderino su savivaldybe, iškuopė dauboje buvusias statybines šiukšles, sodino rinktinius medžius. Vadinamasis Nadruvos parkas buvo sutvarkytas ir įrengtas prieš ketvirtį amžiaus. Buvo investuota bemaž ketvirtis milijono eurų.

Kaip atsitiko, kad ilgus metus vietos bendruomenės puoselėtas miesto parkas staiga tapo kažkieno nuosavybe? 2007 metais Nacionalinė žemės tarnyba šioje žaliojoje Vilniaus miesto zonoje esančią žemę pavertė sklypu ir perdavė jį į privačias rankas. Daug metų sklypo savininkai jame nieko nedarė, leido Pilaitės gyventojams vaikus ganyti, šunis vedžioti, medžius glostyti ir šventes rengti. Bet savininkai pasikeitė ir staiga, vieną rytą, atsirado nuosavybės ribas žyminti tvora.

Vienas iš sklypo savininkų neneigia bendruomenės įtarimų – čia tikrai planuojamos daugiabučių statybos. Anot verslininko, užstatyti ruošiamasi ne visą slėnį, o jo dalį.

Pagal Vilniaus miesto bendrąjį planą, ledynmečiu susiformavęs Nadruvos slėnis Pilaitėje turi žaliosios zonos statusą. O žaliojoje zonoje statybos griežtai ribojamos. Bet gal Vilniuje ši taisyklė turi išimčių? Situaciją aiškinsis TV3 laida „Žalioji byla“ – sekmadienį 12 val. per TV3!

GALERIJA

  • Pilaitės gyventojai pasipiktinę: vietoje parko planuojamos daugiabučių statybos
  • Pilaitės gyventojai pasipiktinę: vietoje parko planuojamos daugiabučių statybos
TV3 nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vilnietis

Toks Zuokas būtų sąlygas iškėlęs kitur parką padaryti, jai jau pagal įstatymą negali prieštarauti. Jis bent taip miestui padėdavo. O dabar - ne savivaldybė, bet šlapia vieta. Ir dar mulkiam sekasi su pinigais.Tfu.

Kaunietis

Kisa kam tau pinigai vistiek tu fantazijos neturi,pasake O.Benderis.Panasiai elgiasi ir siuolaikiniai benderiai su gyventojais

Anonimas

na ka isirinkote ta ir turite,bet stai klausimas kyla,juk ten dar daug laisvos vietos statyboms pilna yra,ko ten nestato nieko,o puola i miska i visu nuosavybe,kur tas meras spokso,ir aplamai ar jis dar meras

SUSIJUSIOS NAUJIENOS