Pirkėjai apgulė Vilniaus „Akropolį“: automobilių stovėjimo aikštelė – sausakimša | KaunoDiena.lt

PIRKĖJAI APGULĖ VILNIAUS „AKROPOLĮ“: AUTOMOBILIŲ STOVĖJIMO AIKŠTELĖ – SAUSAKIMŠA

  • 2

Skaičiuojant paskutines valandas iki griežtesnio karantino įvedimo sostinės gyventojai apgulė prekybos centrus. Ypač daug pirkėjų sulaukė Vilniaus „Akropolis“ – automobilių stovėjimo aikštelėje buvo sunku rasti laisvą vietą.

Kalėdinių dovanų ištroškę vilniečiai nepaisė raginimų neapgulti prekybos vietų.

Pirkėjų antplūdžio neišvengė ir Kauno prekybos centrai.

Buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga itin kritiškai atsiliepė apie visuomenės buriavimąsi prekybos centruose.

„Tai beprotybė. Kaip kokia šizofrenija: vieni nebetelpa į ligonines, kiti nebetelpa į prekybos centrus. Aš kitaip kaip beprotybe negaliu to pavadinti. Nežinau, kas tai yra“, – stebėjosi ministras.

Primename, kad Vyriausybė nuo trečiadienio nusprendė uždaryti ne maisto prekių parduotuves, tikėdamasi sumažinti koronaviruso plitimą.

Iki antradienio vakaro ne maisto prekių parduotuvės dar veikia, pastebima didesnė žmonių koncentracija prekybos centruose.

Kaip skelbė ELTA, Lietuvos prekybos įmonių asociacija Vyriausybės spendimą dėl uždaromų ne maisto prekių parduotuvių palaiko ir prašo pirkėjų iki parduotuvių uždarymo dienos neapgulti prekybos vietų. „Prekybininkai iš savo pusės įgyvendins visus reikalavimus, nors jie verslui ir bus skausmingi. Tačiau kartu norime paprašyti pirkėjų: išlikite sąmoningi, likite namuose ir nevykite šiomis dienomis į parduotuves. Mūsų pačių sąmoningumas yra geriausias ginklas prieš tolesnį nevaldomą viruso plitimą“, – sakė Lietuvos prekybos įmonių asociacijos direktorė Rūta Vainienė.

Kaip jau rašyta, policija antradienį stebės situaciją prekybos centruose, kaip laikomasi karantino reikalavimų.

„Policija vykdys stebėseną dėl situacijos viduje. Nustačius akivaizdžius pažeidimus, policija kels klausimą dėl administracinės atsakomybės taikymo prekybos centrų atsakingiems asmenims“, – BNS sakė generalinis komisaras Renatas Požėla.

„Mes stebime situaciją ir matome, kad nėra gerai, todėl ir reaguojame“, – pridūrė jis.

R. Požėlos teigimu, papildomų pajėgumų tam neprireiks, policija situaciją stebės ir vaizdo fiksavimo priemonėmis, o paskui medžiagą įvertins.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ir tor pinigą

miesčionei.

Anonimas

Štai taip tauta spjauna į esamą kritinę padėtį dėl viruso. Kodėl nesikiša policija juk nesilaikoma įstatymo ? Kas tai ? Akinius prasivalykit valdantieji....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS