Per pirmąją parą – rekordinis užsiregistravusiųjų skaičius „Velomaratone” | KaunoDiena.lt

PER PIRMĄJĄ PARĄ – REKORDINIS UŽSIREGISTRAVUSIŲJŲ SKAIČIUS „VELOMARATONE”

  • 0

Į didžiausią dviračių renginį Baltijos šalyse „Velomaratoną“ vos per vieną parą užsiregistravo daugiau nei 1000 dalyvių.

Įspūdingą maršrutą Vilniaus gatvėmis dviratininkai įveiks priešpaskutinį rugpjūčio sekmadienį, rugpjūčio 19 d., prie Seimo rūmų, kur startuos jau 9-asis „Velomaratonas“.

„Toks milžiniškas registracijų kiekis – per pirmąją parą net 1412 – rodo, kad dviračius mylinčių žmonių būrys stipriai auga ir jiems reikalingi tokio pobūdžio renginiai, galimybė pabūti drauge, pasivaržyti ar išmėginti savo jėgas. Būtent „Velomaratonas“ visus šiuos poreikius išpildo“, – teigė „Velomaratono“ idėjos autorius, Nacionalinio automobilių klubo vadovas Benediktas Vanagas

Renginio organizatoriai atkreipia dėmesį, kad „Mėgėjų“ ir „Vaikų“ važiavimų dalyviai turi galimybę nemokamai registruotis iki birželio 17 d. Sportininkai iki šios datos, taip pat gali registruotis už itin mažą startinį mokestį – tik 10 Eur. Nuo birželio vidurio registracijos mokestis brangs.

Tradiciškai prie starto linijos rikiuosis „Mėgėjų“, „Semi-sport“, „Sport“ ir važiavimų dalyviai. „Mėgėjai“ savo distanciją galės pasirinkti patys –  turės galimybę važiuoti 10, 20 arba 30 km. „Semi-sport“ – greitieji mėgėjai dviratininkai turės įveikti 50 km trasą, „Sport“ važiavimo dalyviai  – 50 arba 100 km. Taip pat ir mažieji dviračių mėgėjai, kuriems reikės įveikti 2,5 km trasą. Šio važiavimo dalyviai, kaip ir „Mėgėjų“, nelenktyniaus. Antrąsyk vyks atskiri paspirtukų, riedlenčių ir riedučių važiavimai. Dviratininkų ir miesto svečių lauks pramogų miestelis, įvairios rungtys ir gera nuotaika.

Jau devintąjį kartą vyksiantis „Velomaratonas“ yra vienas didžiausių masinių sporto renginių Lietuvoje. Kasmet sparčiai auga dalyvių skaičius ir dviratininkai vienai dienai užkariauja sostinės gatves.

GALERIJA

  • Per pirmąją parą – rekordinis užsiregistravusiųjų skaičius „Velomaratone”
  • Per pirmąją parą – rekordinis užsiregistravusiųjų skaičius „Velomaratone”
Vytauto Pilkausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS