Pirmąsyk Lietuvoje – Europos jaunimo plaukimo čempionatas | KaunoDiena.lt

PIRMĄSYK LIETUVOJE – EUROPOS JAUNIMO PLAUKIMO ČEMPIONATAS

  • 1

Ateinančią vasarą Vilniuje vyks Lietuvoje dar neregėtas sporto renginys – Europos jaunimo plaukimo čempionatas.

Minint Lietuvos plaukimo šimtmetį, jubiliejinio 50-ojo čempionato dalyvius priims Vilniaus Lazdynų baseinas. Lietuvos kandidatūrą organizuoti svarbiausias jaunimo plaukimo varžybas Europoje patvirtino „European Aquatics“ vadovybė, penktadienį pranešė Lietuvos plaukimo federacija.

Tai – istorinis įvykis Lietuvos plaukimui ir puiki galimybė įkvėpti jaunąją kartą tapti ateities olimpiniais plaukikais.

„Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad turėsime galimybę organizuoti 2024 metų Europos jaunimo plaukimo čempionatą Lietuvoje. Tai didelis iššūkis, tačiau jis ne tik simbolizuoja norą dar labiau populiarinti Lietuvos plaukimą, bet ir atspindi pasitikėjimą mūsų asociacija „LTU Aquatics“ tarptautiniu lygmeniu. Tai – istorinis įvykis Lietuvos plaukimui ir puiki galimybė įkvėpti jaunąją kartą tapti ateities olimpiniais plaukikais“, – sakė asociacijos prezidentas Saulius Binevičius.

Nuo 1924 metų, kai Lietuvoje buvo surengtos pirmos oficialios plaukimo varžybos, ryškiai spindėjo ne viena mūsų šalies plaukimo žvaigždė, savo rezultatais garsinanti Lietuvos vardą toli už jos ribų.

Į šį pirmą kartą Lietuvoje vyksiantį prestižinį renginį susirinks perspektyviausi jaunieji plaukikai iš visos Europos. Vilniuje tikimasi sulaukti apie 900 dalyvių, įskaitant sportininkus, jų trenerius, delegacijų vadovus ir aptarnaujantį personalą, varžybų teisėjus bei svečius iš „European Aquatics“. Laukiama ir didelio užsienio sirgalių būrio.

Šiemet po rekonstrukcijos atidarytas Lazdynų baseinas atnaujintas pagal tarptautinės vandens sporto šakų federacijos „World Aquatics“ standartus, todėl plaukikai jame galės siekti pačių aukščiausių rezultatų ir parodyti visiems tai, ką sugeba geriausiai.

„Lietuvoje turime tikrai puikią sporto infrastruktūrą, todėl ypač svarbu ją išnaudoti aukščiausio lygio tarptautiniams renginiams. 2024 metų Europos jaunimo plaukimo čempionatas bus puiki proga pristatyti mūsų šalies sportinį ir organizacinį potencialą, parodyti, kad Lietuva yra pasirengusi priimti tarptautinius plaukimo sporto renginius aukščiausiu lygiu. Tikime, kad šis renginys paliks puikų įspūdį ne tik renginio dalyviams, bet ir visai Lietuvos plaukimo bendruomenei“, – sakė „LTU Aquatics“ generalinis sekretorius Justas Kalinauskas.

Lietuvoje turime tikrai puikią sporto infrastruktūrą, todėl ypač svarbu ją išnaudoti aukščiausio lygio tarptautiniams renginiams.

Pasak jo, Europos jaunimo čempionatas Lietuvai – tai puiki galimybė tęsti šimtametę plaukimo sporto tradiciją ir įkvėpti naujus jaunosios kartos čempionus. Asociacija tikisi, kad šiame renginyje sportininkai galės varžytis saugioje ir visiems sąžiningoje aplinkoje, o žiūrovų lauks jaudinanti atmosfera ir ilgam liksiantys puikūs įspūdžiai.

Be įprastos varžybų programos viso čempionato metu vyks įvairūs kultūriniai renginiai ir užsiėmimai, skirti paminėti Lietuvos plaukimo šimtmetį ir pagerbti jo istorijos kūrėjus.

„Tikime, kad tokio lygio tarptautinis renginys padės ir Nacionalinei sporto agentūrai bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai ateityje skatinti federacijas organizuoti aukščiausio lygio tarptautines varžybas mūsų šalyje. Rengiantis sutikti geriausius Senojo žemyno jaunuosius sportininkus Vilniuje, „LTU Aquatics“ kviečia visus švęsti Lietuvos plaukimo praeitį, dabartį ir ateitį. Visus, kurie neabejingi plaukimo sporto šakai, kviečiame prisidėti prie šio istorinio renginio įgyvendinimo. Tik visos bendruomenės pastangomis išvien surengsime įsimintiną ir įkvepiantį čempionatą, paliksiantį neišdildomą įspūdį dalyviams ir visai didelei „LTU Aquatics“ šeimai“, – sakė J. Kalinauskas.

Šiais metais Europos jaunimo čempionatas vyko Serbijos sostinėje Belgrade. Lietuvai jame atstovavo rekordinė 19 sportininkų rinktinė, iškovojusi po vieną aukso ir bronzos medalį.

Čempionate merginų 100 m plaukimo laisvu stiliumi finale triumfavo Smiltė Plytnykaitė, o vaikinų komandinėje estafetėje 4 po 100 m laisvu stiliumi prizininkais tapo Kristupas Trepočka, Kirilas Stepanovas, Tajus Juška ir Rokas Jazdauskas.

Praeityje Europos jaunimo plaukimo čempionų titulus taip pat yra iškovoję Aiškutė Buzelytė, Aleksas Savickas, Andrius Šidlauskas, Danas Rapšys, Kotryna Teterevkova, Raimundas Mažuolis, Rimvydas Šalčius, Rolandas Gimbutis ir Rūta Meilutytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vilnietė

Puiku!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS