Po elektros iškrovą patyrusio mediko mirties sunkiai renka žodžius: ilsėkis ramybėje, mūsų Didvyri | KaunoDiena.lt

PO ELEKTROS IŠKROVĄ PATYRUSIO MEDIKO MIRTIES SUNKIAI RENKA ŽODŽIUS: ILSĖKIS RAMYBĖJE, MŪSŲ DIDVYRI

  • 21

Vilniaus ligoninėje trečiadienio vakarą mirė greitosios pagalbos darbuotojas Dmitrij Alimov, kuris Naujojoje Vilnioje patyrė elektros iškrovą gelbėdamas paauglį. Ši itin liūdna žinia sukrėtė visuomenę ir medikus.

„Tragiškas įvykis. Tragiškos žinios. Didvyriškai gelbėdamas jaunuolį sunkiai nukentėjo jaunas medikas. Deja, bet kova dėl jo gyvybės buvo pralaimėta. Situacija tokia, kad spaudžia gerklę ir trūksta žodžių“, – ketvirtadienį feisbuke rašė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Anot A. Dulkio, tai pasiaukojantis ir didvyriškas elgesys, kuris, deja, baigėsi didžiausia auka.

Ministras ir Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai reiškia užuojautą žuvusiojo artimiesiems, visai Vilniaus greitosios medicinos stočiai bei greitosios medicinos pagalbos bendruomenei.

„Su tarnybos vadove detaliai aptarėme veiksmus ir pagalbą, kurios reikia tarnybos komandai artimiausiu metu. Individuali ir komandinė profesionalų psichologinė pagalba, tikiuosi, bent kažkiek prisidės prie smūgio, kurį mes visi jaučiame, sumažinimo. Pastaruoju metu kartojantis smurto prie medikus atvejams, palaikau iniciatyvą griežtinti bausmes už smurtą prieš medicinos darbuotojus. Gelbėjantys neturi patys tapti aukomis. Nors šis atvejis ne apie smurtą, o apie pasiaukojimą ir didvyriškumą, bet tie, kurie aukojasi dėl mūsų, turi jaustis saugūs“, – teigė ministras.

Anot A. Dulkio, šis įvykis parodė, kad būtina didinti medikų, o ypač greitosios pagalbos, saugumą – dėl to bus imtasi veiksmų, peržiūrint darbo tvarką.

Vilniaus miesto greitosios medicinos pagalbos (GMP) stoties bendruomenė 36-erių mediką apibūdina kaip drąsų, atsakingą ir labai pozityvų žmogų. 

„Negailestinga lemtis išplėšė puikų žmogų iš gyvenimo, iš kolektyvo, iš šeimos... Kilnus atsidavimas pasiėmė sau auką. Dmitrij mūsų atmintyje išliks kaip drąsus, atsakingas ir labai pozityvus žmogus. Ilsėkis ramybėje... Užuojauta šeimai, artimiesiems ir kolegoms“, – feisbuke skelbė žuvusiojo kolegos.

Jis yra pirmasis sostinės GMP stoties darbuotojas, žuvęs gelbėdamas kitą žmogų per visą Nepriklausomybės laikotarpį, BNS sakė laikinasis Vilniaus greitosios medicinos išvažiuojamųjų brigadų tarnybos vadovas Igoris Lukaševas.

„Buvo labai draugiškas, atsakingas, pareigingas. Žmogus, kuris visada šypsosi, nors ir sunku dirbti, daug iškvietimų. Jam patiko darbas, jis visada buvo pasiruošęs gelbėti žmones“, – sakė jis.

Žuvusysis turėjo šeimą, du vaikus, nelaimės sukrėsti greitosios darbuotojai teikia paramą šeimai. Pasak I. Lukaševo, greitosios darbuotojai yra apdrausti, todėl šeima gaus išmoką.

Kauno rajono GMP stoties bendruomenė taip pat skyrė jautrius žodžius.

Situacija tokia, kad spaudžia gerklę ir trūksta žodžių.

„GMP bendruomenė sutrikus, suglumus. Darbo metu, atlikdamas savo pareigą, gelbėdamas kitą gyvybę, žuvo mūsų Kolega, jaunas profesionalas, Vilniaus miesto greitosios medicinos pagalbos stoties paramedikas Dmitrij Alimov. Aukodamas savo gyvenimą, gelbėjo elektros traumą patyrusį jauną žmogų. Užuojauta artimiesiems, GMP bendruomenei – stiprybės ir susitelkimo. Ir toliau mes skubėsim, nesustosim gelbėti, dažnai rizikuodami savo sveikata ir gyvybe. Ilsėkis ramybėje mūsų Kolega, mūsų Didvyri“, – feisbuke rašė medikai.

Kauno rajono GMP stoties nuotrauka.

Kauno miesto GMP stoties darbuotojai linkėjo D. Alimov surasti ramybę, tačiau teigė, kad šio įvykio kaina buvo per didelė.

„Tai didelė ir baisi tragedija, kuri palietė  mus visus. D. Alimov lapkričio 14 dieną skubėjo pas vaikiną, kuris šokdamas ant traukinio vagono stogo nuplėšė elektros kabelį. Įvykio vieta nebuvo saugi, bet paramedikas Dmitrij negalėjo stovėti ir nieko nedaryti, kai prieš akis regėjo 16-metį ištiktą pavojaus. Tai yra mūsų, medicinos darbuotojų, prigimtis. Gelbėti visus, čia ir dabar, kuriems gresia pavojus gyvybei. D. Alimov įrodė, jog jis yra drąsus, ne savanaudis medikas, tačiau šio įvykio kaina buvo per didelė. Sunku išreikšti žodžiais, koks skausmas dabar slegia kiekvieną iš mūsų pažinojusį Dmitrij. Reiškiame gilią užuojautą D. Alimov artimiesiems, Vilniaus miesto GMPS bei visai GMP bendruomenei. Šiame pasaulyje mums tenka išgyventi daug skausmo, bet, deja, mes turime vėl judėti į priekį,  skubėti į pagalbą, o  teikdami ją kartais net  rizikuoti savo saugumu ir gyvybe... D. Alimov, mūsų herojau, surask ramybę, švyturėlių garsai aidės Tau visą likusį gyvenimą...“, – feisbuke rašė Kauno miesto GMP stoties darbuotojai.

Kaip jau buvo skelbta, Policijos departamentas pranešė, kad mirtis medikui buvo konstatuota 21.15 val.

Per nelaimę pirmadienį Naujojoje Vilnioje nukentėjo ir policijos pareigūnas – gesindamas degantį greitosios pagalbos darbuotoją, jis apdegė ranką.

Kaip skelbė BNS, V. Kojelavičiaus gatvėje, geležinkelio stoties teritorijoje, 17-metis vaikinas, užlipęs ant traukinio vagono, prisilietė prie aukštos įtampos laido ir patyrė elektros iškrovą, nuo jos užsidegė drabužiai.

Kaip pranešė Policijos departamentas, greitosios medicinos pagalbos darbuotojas, norėdamas suteikti nukentėjusiajam pirmąją pagalbą, užlipo ant traukino vagono ir taip pat patyrė elektros iškrovą, nuo kurios užsidegė drabužiai.

Netekęs sąmonės, medikas nukrito nuo vagono.

GMP bendruomenė sutrikus, suglumus.

Įvykio vietoje buvęs Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato 45 metų pareigūnas, gesindamas degantį greitosios pagalbos darbuotoją, nudegė rankos plaštaką.

Nepilnametis ir greitosios pagalbos darbuotojas dėl daugybinių kūno nudegimų buvo paguldyti į ligoninę. Policininkas po medicinos pagalbos suteikimo gydomas ambulatoriškai.

GALERIJA

  • Po elektros iškrovą patyrusio mediko mirties sunkiai renka žodžius: ilsėkis ramybėje, mūsų Didvyri
  • Dmitrij Alimov
LNK stop kadras, feisbuko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Kolegė

Gaisrininkai patys davė kopėtėles kad užsilipti ant vagono ;)) nors turejo nukelti ta paauglį patys kadangi ir spec apranga turi. O tuo metu kur buvo PGT kai davė kopėtėles yra neaišku arba medike traukė uzstrigusia tvoroje, nors ne tai turejo būti pirmenybėje. O elektrikai atvažiavo jau po visos tragedijos… PGT klausimas kaip jie dirba tada as nežinau. Tuo labiau PGT turi uždrausti eiti žmonėms ten o jie dar ir kopėtėles davė… tai viršūnė.

Mama

Tokiu erelių silpnaprociu gelbeti Nereikia.TEGU DEGA

Pilietė

Užuojauta artimiesiems, kokia netektis. Ir mums visiems-vienu išsilavinusiu, atsidavusių profesionalu, kuris ir pas mus, bet kurį mūsų, bėdai ištikus, atvažiuotų-mažiau. Užuojauta šeimai, kolegoms, medikų bendruomenei, kas čia darosi šiom dienom, lyg sezonas jų skriaudimo...Užuojauta...o paspirtukininkų, nesilaikančių taisyklių dviratininkų, selfininkų... jei nesusipranta, ar specialiai taip daro, nes "šaunesni" už likusius mus, kurie laikomės proto ir taisyklių... reikia griežtinti ir smarkiai jiems atsakomybę...smarkiai griežtinti...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS