Po nusivylimo atodūsių Vilniaus egle – savivaldybės atsakas: tai – tik pradžia | KaunoDiena.lt

PO NUSIVYLIMO ATODŪSIŲ VILNIAUS EGLE – SAVIVALDYBĖS ATSAKAS: TAI – TIK PRADŽIA

Vilniaus Katedros aikštėje prasidėjus kalėdiniam judesiui žmonės ėmė smalsauti ir spėlioti, kaip atrodys pagrindinė šventinė sostinės puošmena.

Vilniaus Kalėdų eglės kūrėjai kasmet pasistengia ir eglė patenka tarp įspūdingiausių šalies žaliaskarių. Susižavėjimo sulaukia ir tarptautinėje arenoje.

Šiemet stebintys procesą aikštėje liko suglumę ir nusivylę. Ar tokia eglė ir liks? Iki šiol tikėjęsi, kad jau tuoj eglė virs žavinga ir išskirtine, vakar tokios viltys ne vienam subliuško.

Pamatę trumpam įžiebtą Kalėdų eglę viešojoje erdvėje nesusilaikė. Eglutė – skurdoka, tikrai ne sostinės lygio.

Socialinių tinklų nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybė prašo neužbėgti įvykiams už akių. Aiškino, kad tai buvo tik bandymas. 

„Džiaugiamės, kad vilniečiai ir Vilniaus svečiai su nekantrumu laukia Kalėdų eglės – svarbaus miesto ir visos Lietuvos Kalėdų simbolio – įžiebimo. Prieš keletą dienų prasidėję meninės kompozicijos montavimo darbai įgauna pagreitį, o vakar buvo atlikti pirmieji šviesos instaliacijų testavimo darbai. Tai tik pradžia – Kalėdų eglės meninės kompozicijos montavimas yra sudėtingas procesas, susidedantis iš kelių etapų, kurių metu būtina atlikti įrangos patikrinimus”,  – portalui kauno.diena.lt teigė Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas.

Anot jo, tai yra įprasta kiekvienų metų praktika, kuria siekiama, jog šešių savaičių šventinio laikotarpio metu viskas veiktų sklandžiai, o reginys gyventojus džiugintų ir skleistų kalėdinę nuotaiką.

Tokia suma buvo skelbiama ir anksčiau, jos pakeisti negalėjome, nes pirkimas vykdytas viešojo pirkimo būdu.

Projekto kūrėjai sako, kad daugiau detalių apie būsimą eglės išvaizdą kol atskleisti negali. Smulkiau pristatyti žada per spaudos konferenciją pirmadienį.

„Galutinį Kalėdų eglės vaizdą galėsite išvysti jau visai greitai – lapkričio 26 dieną, kai šventinio koncerto Katedros aikštėje metu ji bus įžiebta“,  – teigė G. Grubinskas.

Savivaldybės duomenimis, Kalėdų eglės projektas miestui turėtų kainuoti 190 tūkst. eurų be PVM. „Tokia suma buvo skelbiama ir anksčiau, jos pakeisti negalėjome, nes pirkimas vykdytas viešojo pirkimo būdu. Visgi sutaupysime kitais aspektais, pavyzdžiui – atsisakius tradicinės eglės Rotušės aikštėje“,  – pridūrė G. Grubinskas.

GALERIJA

  • Po nusivylimo atodūsių Vilniaus egle – savivaldybės atsakas: tai – tik pradžia
  • Po nusivylimo atodūsių Vilniaus egle – savivaldybės atsakas: tai – tik pradžia
  • Po nusivylimo atodūsių Vilniaus egle – savivaldybės atsakas: tai – tik pradžia
Socialinių tinklų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (42)

pedalų eglei betrūksta

ant viršūnės pasodinti gaidį o šakas papuošti panaudotais prezervatyvais

gey christmas

gėjiškiausia pasaulio eglutė, pirmausim pasaulyje su šimašiaus žydrom vizijom. jei rimtai, nėra ką pasakyti, man nepatinka niekas, kur prisiliečia mero rankos. greičiau tas košmaras baigtusi, kaip blogas sapnas.

Jurgita

teisingai pastebejo - egle skurdoka.Ji skurdoka ne tik savo isvaizda, bet ir esme.Butent - esme.Ka simbolizuoja Kaledine egle.Butent, Kaledini zavesi.O ka simmbolizuoja Simasiaus egle?Manau kiekvienam reginciam matosi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS