T. V. Raskevičiaus teroristais išvadintų žmonių elgesį tirs policija: turės atlyginti žalą? | KaunoDiena.lt

T. V. RASKEVIČIAUS TERORISTAIS IŠVADINTŲ ŽMONIŲ ELGESĮ TIRS POLICIJA: TURĖS ATLYGINTI ŽALĄ?

Sostinės senamiestyje, Pylimo gatvėje, pirmadienio pavakarę keturi asmenys uždažė vaivorykštės spalvų perėją. Šio incidento aplinkybes tiria policija, įvykį vertins ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Vaizdo įrašu, kuriame keturi asmenys juodais dažais uždažo vaivorykštės spalvų perėją, savo feisbuko paskyroje pasidalijo ir Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius. Politiko teigimu, LGBT bendruomenės vėliavą uždažę asmenys „yra paprasčiausi teroristai“.

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams Vilniaus policijos Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas teigė, kad apie šį incidentą policija pirmadienio vakarą gavo du pranešimus.

„Pirmas pranešimas iš privataus fizinio asmens gautas 18.37 val., antras pranešimas iš neprisistačiusio asmens gautas 19.18 val. Pranešėjai teigė, kad nenustatyti asmenysVilniuje, Pylimo gatvėje, šalia 21 numeriu pažymėtu pastatu, dažais ištepliojo vaivorykštės spalvų perėją ir pasišalino“, – situaciją komentavo T. Bražėnas.

Pasak komunikacijos specialisto, Vilniaus miesto 3-ajame policijos komisariate vyksta aplinkybių tikslinimas. „Jei bus kreipimasis iš valstybinės institucijos (Vilniaus miesto savivaldybės ar jos padalinio) dėl padarytos materialinės žalos, nustačius veiką įvykdžiusius asmenis, jie bus patraukti atsakomybėn ir privalės atlyginti žalą“, – teigė policijos atstovas.

Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Paulius Vaitekėnas portalo kauno.diena.lt žurnalistams patvirtino, kad šiuo įvykiu domisi ir savivaldybė.

„Tai yra ganėtinai jautrus klausimas, papaišymų visur vyksta. Nesinori greitai kažką nuspręsti. Yra apsvarstomi įvairiausi variantai ir kai išsigryninsime savo veiksmų planą, tuomet pateiksime atsakymą. Reikia peržvelgti, ar tai yra traktuotina kaip atitinkamos srities pažeidimas, ar tai nėra pažeidimas. Daug klausimų. Reikia viduje susidėlioti visus atsakymus, tuomet pateiksime (atsakymus, – red. past.) ir žiniasklaidai. Faktas, kad dėmesys į tai yra atkreiptas“, – situaciją komentavo savivaldybės atstovas.

Primename, kad po pirmadienio vakarą paviešinto vaizdo įrašo T. V. Raskevičius jau kitą dieną socialiniame tinkle pasidalijo nuotrauka, kurioje taip pat matyti uždažyta perėja, tačiau ant jos užpiešta vaivorykštė. Virš šio piešinio atsirado ir užrašas „Myliu meilę“.

Feisbuko nuotr.

„Per naktį vaivorykštė sugrįžo!“ – feisbuke antradienio rytą nuotrauką komentavo jis.

Perėja Pylimo gatvėje vaivorykšte buvo papuošta 2018-aisiais metais. Perėja LGBT bendruomenei buvo svarbi, nes jungė sostinės LGBT centrą su džiazo klubu skverelyje.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (72)

Seimas ar vaikų darželis?

Ar Seimo narys išmano, kas yra valstybės standartas? Ar išmano, kas yra Kelio ženklai. Ar skiria, kur erdvė žaidimams, o kur turi būti labai tiksliai laikomasi taisyklių.? Ar įsivaizduoja, kuo baigtųsi jam, jei pvz., per varžybas kas nors savaip išdažytų, sudarkytų specialius ženklinimus? Gal jau laikas SUAUGTI?

Kas yra

Terorizmas? Labai įdomi interpretacija.... Va, ponas T. Raskevičius, tai juokdarys, greitas etiketes klijuoti. Nuo šiandien homofobai dar ir teroristai. Na, kaip su Protasevičiumi... :)

Tik

O kada psichiatrai ištirs Raskevičiaus elgesį?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS