Prezidentūra buvusios K. Brazauskienės rezidencijos 2018-aisiais neremontuos | KaunoDiena.lt

PREZIDENTŪRA BUVUSIOS K. BRAZAUSKIENĖS REZIDENCIJOS 2018-AISIAIS NEREMONTUOS

Prezidentūra teigia 2018 metais neplanuojanti remontuoti sostinėje, Turniškėse esančios rezidencijos, kurioje gyveno prezidentas Algirdas Brazauskas ir kur po jo mirties ilgą laiką šeimininkavo šalies vadovo našlė Kristina Brazauskienė.

„Turniškių gatvės 30 namo remonto darbai 2018 metais nenumatomi ir tam nėra skirta lėšų“, – BNS pateiktame atsakyme nurodė Prezidentūra.

Anksčiau ji teigė, kad šiam pastatui reikalingas kapitalinis remontas.

K. Brazauskienė iš rezidencijos Turniškėse išsikraustė pavasarį. Siekdama ją iškraustyti Prezidento kanceliarija kreipėsi į antstolius, nes pasibaigus panaudos sutarčiai našlė pati neišsikėlė. To ji nepadarė ir po teismo sprendimo, patvirtinusio, jog pasibaigus panaudos sutarčiai našlė Turniškėse esančiose patalpose gyvena neteisėtai.

Konstitucinis Teismas gruodį paskelbė, kad prezidento našlėms teisę į nemokamą būstą suteikiantis įstatymas prieštarauja pagrindiniam šalies įstatymui. Anot teismo, valstybės vadovo statusas yra individualus ir išskirtinis, jis lemia ir išskirtines socialines garantijas einančiam pareigas ar kadenciją baigusiam prezidentui, bet jos negali būti suteikiamos kitiems asmenims.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Šią bufetavą vadinti prezidento žmona,niekuomet ji nebus ką,prezidento tikroji buvo ir bus pirmoji jo žmona buvo ir bus JULYTĖ,tai tik ji viena verta ją būti. O ta bufetava degul neždinasi iš kur atėjusi.šlykštynė

Paulius

Kristina nuotraukoje ne žvengia,bet žaviai juokiasi.Nėra ko liūdėti.Kažkada pavyko nulaužti galingam briedžiui ragus.Jos sėkmės galėtų pavydėti daugybė moterių.Rojus žemėje neilgai truko.Atėjo laikas palikti prezidentūros apartamentus.Labai nesinorėjo.Prie prakiurusios geldos neliko .Pakankamai turtinga ir pikta dėl ateities.Nėra Lietuvoje pagarbos prezidento žmonai(tikrai,ji buvo tikra teisėta žmona,ne kurtizanė)..Vokietijoje nuomininkai,palikdami gyvenamas patalpas,privalo padaryti butui kapitalinį remontą.Lietuvoje tokie įstatymai negalioja.Čia pateisinamas neetiškas poelgis,jei nėra pagarbos.Kristina,prisidėk kuo nors prie tėvynės klestėjimo,- emigruok ! Išvyk gyventi kur nors į Ispaniją prie jūros.Ten pažįstamų iš Lietuvos kažin ar sutiksi.Gali sutikti tik dviračiu važinėjančią Karbauskio žmoną.Nebus nuobodu bendraujant su milijonierėmis.

vladas

Teisingai,kad neremontuos.Pirma reikia, kad ta smarve issivedintu,nes darbininkaiuzudus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS