Prie keturių Vilniaus progimnazijų vyksta akcija „Ar saugiai išleidi vaiką prie mokyklos?“ | KaunoDiena.lt

PRIE KETURIŲ VILNIAUS PROGIMNAZIJŲ VYKSTA AKCIJA „AR SAUGIAI IŠLEIDI VAIKĄ PRIE MOKYKLOS?“

Prie keturių Vilniaus progimnazijų trečiadienio rytą vyksta akcija „Ar saugiai išleidi vaiką prie mokyklos?“, policija stebi, ar saugiai iš automobilių išleidžiami atvykstantys vaikai.

Kaip pranešė Vilniaus apskrities policija, patikrinimai nuo 7.30 val. iki 8.30 val. vyks prie Šv. Kristoforo progimnazijos (Kalvarijų g. 87), J. Basanavičiaus progimnazijos (Konarskio g. 27), Pavilnio progimnazijos (Švarioji g. 33) ir Žemynos progimnazijos (Žemynos g. 14).

Šia priemone siekiama atkreipti vairuotojų, vežančių vaikus į mokyklinio ugdymo įstaigas, dėmesį į eismo saugumo svarbą prie mokyklų ir būtinybę laikytis Kelių eismo taisyklių nuostatų, pareigą pasirūpinti pažeidžiamiausiais eismo dalyviais – vaikais, išvengti eismo įvykių, kuriuose nukenčia vaikai.

Priemonę vykdantys pareigūnai prie mokyklų, kurių prieigos pasižymi nesaugia eismo aplinka, kai atvežami ir iš transporto priemonių išleidžiami vaikai, stebės, kaip vairuotojai ir/ar kiti vaikus lydintys asmenys pasirūpina atvežtų vaikų saugumu, ar laikomasi pareigų pėstiesiems ir ar pėstieji laikosi jiems nustatytų pareigų.

Vaikus vežantys asmenys kviečiami paanalizuoti savo elgesį, atsakyti į klausimą „Ar saugiai išleidi vaiką prie mokyklos?“, pasitikrinti ar laikosi žemiau išvardintų Kelių eismo taisyklių nuostatų.

Kelių eismo taisyklės numato, kad važiuodami transporto priemone su įrengtais saugos diržais, vairuotojas ir keleiviai privalo juos užsisegti. Jeigu autobuse įrengti saugos diržai, priešais kiekvieną sėdynę, ant sėdynės arba šalia jos matomoje vietoje turi būti pavaizduotas informacinis ženklas „Užsisek saugos diržą“.

Rekomenduojama, kad prieš pradedant važiuoti autobuso keleiviai apie reikalavimą naudotis saugos diržais būtų informuojami žodžiu arba garso ir vaizdo priemonėmis.

Žemesni kaip 135 cm ūgio vaikai lengvuoju ar krovininiu automobiliu vežami prisegti jų ūgiui ir masei pritaikytomis vaikų prisegimo sistemomis pagal gamintojo nurodytą dydžio intervalą ir didžiausią vaiko masę.

Vvairuotojas privalo užtikrinti, kad motorine transporto priemone vežami vaikai naudotų įrengtas ir jiems pritaikytas prisegimo sistemas

Draudžiama atidaryti sustojusios transporto priemonės dureles, jeigu tai kelia pavojų arba kliudo kitiems eismo dalyviams.

Iš važiuojamosios dalies pusės keleiviams leidžiama įlipti į transporto priemonę (išlipti iš jos) tik tuo atveju, jeigu to padaryti neįmanoma iš šaligatvio ar kelkraščio pusės ir jeigu tai bus saugu, netrukdys kitiems eismo dalyviams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS