Kai kam juokinga, kai kam graudu: tragikomedija virtęs himno giedojimas įžiebė aršią diskusiją | KaunoDiena.lt

KAI KAM JUOKINGA, KAI KAM GRAUDU: TRAGIKOMEDIJA VIRTĘS HIMNO GIEDOJIMAS ĮŽIEBĖ ARŠIĄ DISKUSIJĄ

  • 75

Antradienį prie Seimo susirinkę „Didžiojo šeimų gynimo maršo“ dalyviai bandė sugiedoti Lietuvos himną, tačiau iškilmingas momentas nebuvo toks sklandus, kaip norėta. 

Vaizdo įrašas su žodžių nemokančios atlikėjos bandymais ėmė plisti socialiniuose tinkluose.

Giedant moteris sumaišė žodžius, tuomet nutilo ir tarė: „Susijaudinau“.

Tuomet moteris vėl bandė giedoti, tačiau jai to padaryti nepavyko. Susirinkę žmonės pradėjo šaukti: „Nuo pradžių“.

„Nuo pradžių. Susijaudinau labai“, – sutiko ir atlikėja.

Tik vėl pradėjus giedoti, į nepatogią padėtį pakliuvusią moterį panoro išgelbėti vienas protestų organizatorių Artūras Orlauskas – jis atvertė ir prieš akis ant stovo padėjo himno tekstą.

Moteris ne tik, kad nuolat klydo, tačiau nepaisė ir melodijos.


Internautai kaipmat sureagavo į tokį tragikomišką įvykį. „Kai eini kovoti už šalį, bet negali sugiedoti jos himno žodžių nepasidėjus. Jėga“, – rašė vienas internautų.

„Metas pagalvoti apie mūsų „Tautiškos giesmės“ gynimo maršą“, – su sarkazmu rašė ir Mantvydas. 

Kiti internautai teigė, kad toks himno giedojimas yra didžiulė gėda. „Tikri patriotai! Net himno sugiedot nemoka. Gėda!“ – rašė Edgaras.

Seimo Kultūros komiteto pirmininkas, konservatorius Vytautas Juozapaitis teigė, kad toks himno giedojimas neva pažeidžia įstatymą. „Toks valstybės simbolio išniekinimas neturėtų likti nepastebėtas teisėsaugos, juolab, kad Tautišką giesmę saugo valstybės himno įstatymas“, – teigė politikas.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis teigė, kad žodžių sumaišymas nėra pasityčiojimas iš valstybės himno.

„Mes nevertiname politikų pasisakymų, – portalui kauno.diena.lt sakė R. Matonis. – Manau, kad tai nėra įstatymo pažeidimas. Turi būti pasityčiojimas iš Lietuvos himno, o jeigu žmogus susijaudinęs sumaišė žodžius ir suklydo, tai nemanau, kad tai yra pasityčiojimas.“

Anot R. Matonio, kiek jam žinoma, policija negavo pasipiktinusių tautiečių pranešimų dėl šios situacijos.

Incidentas dėl vėliavos: protestuotoją išsivežė policija

Policijos departamentas trečiadienį pranešė, kad  pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neapykantos kurstymo ir vėliavos išniekinimo.

Šeimų maršo protestas prie Seimo

I. Gelūno / Fotobanko nuotr.

Jo duomenimis, į mitingą prie Vyriausybės atėjęs asmuo atsinešė Lietuvos valstybės vėliavą, ant kurios buvo užrašytas užrašas, galimai kurstantis neapykantą. Asmuo buvo sulaikytas, pristatytas į policijos komisariatą, apklaustas, atliekami kiti būtini procesiniai veiksmai. Tyrimą dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę bei valstybės simbolių išniekinimą pradėjo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato 3-iojo policijos komisariato pareigūnai. Jį kontroliuoja Vilniaus apylinkės prokuratūra.

Nuo antradienio protesto akcijas prie Seimo, Vyriausybės rengia „Didžiojo šeimų gynimo maršo“ organizatoriai. Jie protestuoja prieš valdančiųjų vykdomą šeimos, sveikatos politiką.

Rašyti komentarą
Komentarai (75)

GĖDA

Dar tokio pasityčiojimo iš Himno negirdėjau ir neįsivaizdavau. Kaip galima leisti nemokančią nei žodžių, nei melodijos giedoti Lietuvos Himną! Ji net kvietė dainuoti, ne giedoti! Nebent TYČIA moteriškė tai padarė! Kas ji tokia? Bent jau paviešinkit.

Pimpagalviui

AŠ tau papasakosiu anekdotą , tik abejoju ar zombis supras : susitinka du pimpagalviai ir vienas sako , einame " pašaudyti " į minią . Kitas pimpagalvis klausia : o kas bus , jei minia pradės į mus atgal " šaudyti " ? Pirmas pimpagalvis sako : už ką ? ....Aš čia apie pimpagalvius provokatorius ir zombius .

Tam komentaristams

Va per tokius valkatas ir degradus kaip pats valstybe ir priversta skolintis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS