Proteste prieš galimybių pasą vaikams – D. Kepenis ir V. Ąžuolas: kenčiame kartu su mamomis | KaunoDiena.lt

PROTESTE PRIEŠ GALIMYBIŲ PASĄ VAIKAMS – D. KEPENIS IR V. ĄŽUOLAS: KENČIAME KARTU SU MAMOMIS

  • 59

Trečiadienį prie Prezidentūros susirinkę basakojai, prieš galimybių pasą vaikams protestuojantys tėvai sulaukė ir politikų palaikymo.

Tarp pasiryžusiųjų ant šlapio grindinio stovėti basomis, lauke esant vos porai laipsnių šilumos, buvo ir Seimo nariai, opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai Dainius Kepenis bei Valius Ąžuolas.

„Kenčiam kartu su mamom“, – BNS teigė basomis stovėjęs D. Kepenis.

Jam antrino kolega V. Ąžuolas: „Mes taip pat ir tėvai, mes taip pat vaikų turime“.

Mes taip pat ir tėvai, mes taip pat vaikų turime.

Vis dėlto, akcijos organizatorė, irgi „valstietė“ Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė teigė nebijanti, kad protestai bus siejami su opoziciniais „valstiečiais“.

„Suprantat, žiniasklaidoje nuolat pasigirsta kažkokie bandymai susieti su opozicija, su „valstiečiais“, bet aš nesu Seimo narė, manęs niekas neišrinko, aš niekur nedirbu, neturiu kažkokių įsipareigojimų“, – sakė akcijos organizatorė, pridūrusi, kad pareigos Šilalės rajono taryboje yra visuomeninė veikla.

„Čia nėra mafijinė struktūra. Jeigu Lietuvoje priklausymas politinei partijai yra stigma ar nusikalstama veika, tai tada imkime ir medžiokime visus politikus, visų politinių jėgų“, – pridūrė ji.

I. Gelūno / „BNS Foto“ nuotr.

Akcijos organizatorė V. Jankauskaitė-Milčiuvienė sakė, kad tai gali būti ne paskutinis protestas. „Tai nebus paskutinis protestas, nebent jau šiandien prezidentas imtųsi veiksmų ir mums nebus, dėl ko protestuoti. Jeigu protestuoti bus dėl ko, jeigu ir toliau bus vykdoma tokia segregacinė, diskriminacinė politika vaikų atžvilgiu, tai neišvengiamai, nes kažkas turi stoti už Lietuvos vaikus“, – BNS sakė akcijos organizatorė.

„Nesvarbu, kad mūsų čia nėra didelis būrelis, bet už mūsų nugarų yra tūkstančiai“, – pridūrė ji.

Į protestą susirinko kelios dešimtys žmonių, o nusiauti batus ir stovėti basomis pasiryžo keliolika. Šįkart akcijos dalyviai nepasitenkinimą Vyriausybe reiškė ir sprogdindami baltus balionus.

„Kai ministras sako, kad mes žaidžiame su sprogmenimis, o premjerė tikina, kad vakcina yra sidabrinė kulka, mums kelia nerimą tokia retorika ir mes sakome, kad esame taikūs žmonės ir kaip atsaką ministrui susprogdiname baltus balionus, sakydami, kad nesprogdinkite mūsų vaikų vaikystės“, – teigė V. Jankauskaitė-Milčiuvienė.

Mitingas „Basos mamos“ prie Prezidentūros

I. Gelūno / „BNS Foto“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (59)

Nuomonė

Tai kad tik keliolika durnelių atsirado, o ir tie patys tuoj kojines apsimovė.....lauksim, kada ant sniego plikom subinėm nors pusdienį pasėdės, va tada tai bus didvyriai. O dabar tai tik pajacai...

as

Azuolai patevi gruzina reikejo atsivest,jis sake labai bijo skiepu,akmeniskiams geda darai.

Anonimas

Tikras medis...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS