R. Duchnevičius: tarybos veiklos reglamentas neatitinka teisės aktų, yra taisytinas | KaunoDiena.lt

R. DUCHNEVIČIUS: TARYBOS VEIKLOS REGLAMENTAS NEATITINKA TEISĖS AKTŲ, YRA TAISYTINAS

Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) paskelbus, kad Vilniaus rajono savivaldybės taryba veiklos reglamente nepagrįstai įtvirtino kai kurias išmokas, referentų pareigybes, rajono meras Robertas Duchnevičius teigia, kad dokumentas „yra taisytinas ir neatitinka galiojančių teisės aktų“.

„Naujas mūsų reglamentas, kuris keistas pagal Vyriausybės atstovo siūlymus, mano nuomone, dar daug kur yra taisytinas ir neatitinka galiojančių teisės aktų, ten yra dalykai, kurie susiję su įmonių valdymu, kur aš kaip vykdančioji institucija negaliu net jo laikytis, nes pažeisčiau įstatymus“, – BNS ketvirtadienį sakė Vilniaus rajono savivaldybės meras.

Anot jo, politinio pasitikėjimo pareigybes reikėtų įtvirtinti Vietos savivaldos įstatyme arba išbraukti šią nuostatą iš tarybos veiklos reglamento.

„Mano nuomone, arba įteisiname politinio pasitikėjimo pareigybes įstatyme (...) ir tada visos savivaldybės gali ta teise naudotis, arba reikėtų atsisakyti to aprašymo, bet ne įtvirtinti reglamente kažkokias proporcijas. Nes struktūrą, darbuotojų skaičių įstaigos vadovas tvirtina, o jis yra mano paskirtas administracijos direktorius“ – teigė R. Duchnevičius.

„Nežinau, kodėl būtent dabar STT siūlymai nebuvo priimti visi iki galo. Nes jei ta prevencinė analizė yra atliekama, nereikia dabar priimti, o po to ginčytis su tarnybomis. Bet čia yra tarybos kompetencija, tai ir turėtų iniciatoriai ar darbo grupės vadovas atsakyti, kodėl būtent tokie siūlymai, nebuvo įsiklausyta“ – pridūrė jis.

Kaip BNS patikslino mero patarėjas Kęstutis Butvydas, šių metų sausio 18 dieną R. Duchnevičius kreipėsi į STT su tarybos veiklos reglamento projektu, „nes buvo matoma, kad jis neatitinka teisės aktų“.

Praėjus savaitei po STT gautų išvadų ir rekomendacijos iš dalies į jas atsižvelgusi, taryba patvirtino atnaujintą veiklos reglamentą.

„Tada meras kovo 4 dieną pranešė STT, į ką buvo atsižvelgtą, o į ką – ne. Kovo 14 dieną STT parašė raštą merui ir Vyriausybės atstovui. Ta informacija yra paviešinta“, – nurodė K. Butvydas.

STT ketvirtadienį paskelbė, kad vasario pabaigoje pakeistame Vilniaus rajono tarybos reglamente įtvirtintos Vietos savivaldos įstatyme nenumatytos pareigybės – frakcijų referentai, dirbantys pagal darbo sutartis: nuo pusės iki penkių etatų priklausomai nuo frakcijos dydžio. Taip pat liko papildomas iki 20 eurų apmokėjimas už komitetų pirmininkų pokalbius telefonu.

„Tokia situacija vertintina ydingai tiek antikorupciniu, tiek savivaldybės lėšų naudojimo racionalumo ir teisėtumo požiūriais, rodo atsainų Vilniaus rajono savivaldybės tarybos požiūrį į skaidrumą bei antikorupcinės aplinkos formavimą savivaldybėje“, – nurodė STT.

Su įstatymu nederantys tarybos veiklos reglamento pakeitimai, anot STT, buvo priimti ir įsigaliojo šių metų vasario 24 dieną, išskyrus reprezentacinių išlaidų apmokėjimą.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

L?

Na taryboje tuteišių dauguma. Nelabai ką gali padaryt vienetai socdemų, tuo labiau jų irgi yra iš tuteišių. Co kcem, to robia. O dar Kairys Volotką už pavadinimų lentelių kritiką kala prie sienos.

cha

Vilkas avinuko kailyje. O kaip blinkevičiutė alpo iš laimės.

Įkaitai

Socialdemokratai tapo tomaševskio įkaitais. Duchnevičius su tomaševskiu jau užvaldė blinkevičiūtę ir palucką. Gėda Lietuvos socialdemokratijai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS