R. Duchnevičius teikia kandidatą į Vilniaus rajono vicemerus | KaunoDiena.lt

R. DUCHNEVIČIUS TEIKIA KANDIDATĄ Į VILNIAUS RAJONO VICEMERUS

Vilniaus rajono meras Robertas Duchnevičius į vicemero pareigas siūlo socialdemokratą Algį Vaitkevičių.

Ketvirtadienį savivaldybėje buvo įregistruotas tarybos sprendimo projektas dėl A. Vaitkevičiaus paskyrimo.

„Jeigu viskas tiks, nes čia tik projektas, tai kitą savaitę bus teikiama tada (kandidatūra – BNS)“, – BNS penktadienį sakė meras.

Kitas Vilniaus rajono tarybos posėdis numatytas gegužės 26 dieną.

Kaip penktadienį feisbuko paskyroje rašė R. Duchnevičius, A. Vaitkevičius turi ilgametę patirtį vyriausiojo miškininko pareigose, kuravo vietinių kelių tvarkymo, medelių išauginimo, aplinkosaugos sritis, vykdė švietėjišką veiklą.

„Prieš 18 metų jis prisidėjo prie informacinio centro, kurio pagrindinis tikslas yra supažindinti visuomenę su miškais, jų ekosistema, įsteigimo“, – teigė meras.

Anot jo, praeitoje kadencijoje A. Vaitkevičius kaip tarybos narys dirbo Vietinio ūkio ir teritorijų planavimo bei kontrolės komitetuose, užėmė frakcijos seniūno pareigas.

Paklaustas, ar A. Vaitkevičiaus kandidatūra suderinta su daugumą taryboje turinčia Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS), R. Duchnevičius sakė, kad su jų frakcija apie tai buvo kalbėta.

Jis pridūrė besitikintis sulaukti palaikymo taryboje.

„O jeigu ir nesulauks (kandidatūra – BNS), tai patys pasiskirsim, nes įstatymas numato“, – teigė R. Duchnevičius.

„Buvo tokia kalba, kažkam reikia padėti administracijai tolimesniam darbui. Mes apie tai buvom kalbėję“, – BNS sakė A. Vaitkevičius.

Buvo tokia kalba, kažkam reikia padėti administracijai tolimesniam darbui. Mes apie tai buvom kalbėję.

Jis į Vilniaus rajono tarybą savivaldos rinkimuose buvo išrinktas su socialdemokratais.

Pernai priimtame Vietos savivaldos įstatyme numatyta, kad vicemerai ir administracijos direktorius yra asmeninio-politinio pasitikėjimo pareigūnai, juos skiria meras, o vicemerų kandidatūroms reikia ir tarybos pritarimo.

Pagal įstatymą, vicemero ir tarybos nario pareigos tapo nesuderinamos.

„Man, matyt, reikės parašyt tokį atsisakymą iš tarybos nario. Kadangi dabar yra toks įstatymas, kad vicemeras negali eiti pareigų tarybos nario. Turėsiu priimti sprendimą“, – kalbėjo A. Vaitkevičius.

Kiek anksčiau balandį meras sakė siūlysiantis po vieną vicemero postą užimti kiekvienai iš trijų į tarybą patekusių politinių jėgų.

Vis tik kiti kandidatų variantai, anot R. Duchnevičiaus, yra „derybų klausimas.“

„Yra diskusijos, mes dabar patys savo valdymo organuose savo skyriaus priiminėsim sprendimus“, – kalbėjo jis.

Su rinkimus pralaimėjusiu buvusiu LLRA-KŠS kandidatu į Vilniaus rajono merus Waldemaru Urbanu BNS kol kas nepavyko susisiekti.

Gegužės pradžioje R. Duchnevičius savivaldybės administracijos direktoriumi paskyrė buvusį susisiekimo viceministrą Vladislavą Kondratovičių.

Nuo 1995-ųjų Vilniaus rajonui vadovavusi LLRA-KŠS naujojoje taryboje turi daugumą – 18 vietų iš 31, socialdemokratai – septynias, o centro dešinės koalicija – šešias vietas.

Pirmą kartą šiai savivaldybei vadovauja ne LLRA-KŠS atstovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip

/nasewilno/ zydvak cenzas blpkuoja mano kom nes rasau logiskai apmastydams ivykius kurie vyko ne 1 simtmeti kuriuos ir D Aik komentavo taip kad greit z =0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS