R. Šimašius apie Šeimų sąjūdžio protestui neišduotą leidimą: neleisime, kad mus kvailintų | KaunoDiena.lt

R. ŠIMAŠIUS APIE ŠEIMŲ SĄJŪDŽIO PROTESTUI NEIŠDUOTĄ LEIDIMĄ: NELEISIME, KAD MUS KVAILINTŲ

Vilniaus miesto savivaldybei nesuteikus leidimo rugsėjo 10-ąją Šeimų sąjūdžiui surengti mitingą prie Seimo, sostinės meras Remigijus Šimašius tvirtino palaikantis teisę reikšti savo nuomonę, tačiau tuo pačiu pridūrė, kad savivaldybė nesileis kvailinama.

„Mes Vilniuje laikomės labai aiškios pozicijos, kad visi be išimties turi teisę išsakyti savo nuomonę, ir taip pat laikomės pozicijos, kad mes nesileidžiame, jog mus kvailintų“, – penktadienį spaudos konferencijoje kalbėjo R. Šimašius.

Meras sakė neapsimetantis, kad nesupranta, ko siekia organizatoriai, ir pabrėžė, kad sostinės valdžia įsiklausė į pareigūnų ir institucijų pastabas. Jis pabrėžė, kad Vilniuje riaušėms leidimas nėra ir nebus suteikiamas.

Laikomės pozicijos, kad mes nesileidžiame, jog mus kvailintų.

„Ar Maskvos namai čia gali pasakoti, kad kuria kultūros įstaigą, kai iš tikrųjų propagandos įrankį, mes nekimbame ant to kabliuko. Lygiai taip pat, kai kažkas akmenų pagalba imti Seimą ar užsiimti riaušių organizavimu“, – rugsėjo 10 d. protesto planus įžvelgė R. Šimašius.

ELTA primena, kad antradienį Vilniaus miesto savivaldybė nusprendė nesuteikti leidimo Lietuvos šeimų sąjūdžio prie Seimo rugsėjo 10 d. organizuotam mitingui. Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Adomas Bužinskas išskyrė tris tokio sprendimo priežastis.

„Visų pirma – vieta. Leidimas prašomas iki 15 tūkst. žmonių, ir mes matome, kad fiziškai toje teritorijoje tiek žmonių tiesiog netilps. Saugus atstumas iki Seimo yra 75 metrai. Taip pat gavome Martyno Mažvydo bibliotekos atskirą kreipimąsi, kad yra trikdomas jų darbas ir jų sklype mes turime užtikrinti praėjimą. Todėl tas plotas dar labiau mažėja“, – aiškino A. Bužinskas.

„Antra priežastis – laikas. Buvo prašoma pratęsti renginio leidimą iki 22 val. Manome, kad pati aikštė yra pakankamai prastai apšviesta ir pareigūnų darbą tai apsunkins grynai iš saugumo pusės“, – tęsė jis.

„Trečia priežastis – Valstybės saugumo departamentas išviešino dalį pažymos, kurioje aiškiai nurodoma, kad šiuo metu yra padidėjusi įvairių susirinkimų rizika, kurie gali pasibaigti tam tikrais smurtiniais veiksmais“, – tvirtino Vilniaus miesto savivaldybės atstovas.

Reaguodamas į šį sprendimą vienas iš renginį organizuojančio Lietuvos šeimų sąjūdžio lyderių Artūras Orlauskas tvirtina, kad sostinės valdžios sprendimas, be jokių abejonių, bus skundžiamas teismui. Jo teigimu, nepaisant visų savivaldybės argumentų, Šeimų sąjūdžio organizuojamas mitingas prie Seimo įvyks kaip numatyta.

„Konstitucija galioja nepriklausomai nuo savivaldybių pageidavimų“, – pažymėjo A. Orlauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (42)

Kaunietis.

Vasario 16 jokio leidimo nereikia visi kas nori gali ateiti ir Švęsti.

Kvailas ir taip jau kvailas.

Ar gali durnių dar durnesniu padaryt? Tas pats durnius, tik iš profilio.

.

saunuolis Simasius, tegul vaziuoja streikuoti pas darbo partijos vada i sodyba
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS