R. Tuminas po skandalingo interviu sako padaręs klaidą ir tapęs provokacijos auka | KaunoDiena.lt

R. TUMINAS PO SKANDALINGO INTERVIU SAKO PADARĘS KLAIDĄ IR TAPĘS PROVOKACIJOS AUKA

  • 31

Rusijoje dirbantis režisierius Rimas Tuminas sako padaręs klaidą Rusijos televizijai duodamas interviu, kuriame sakė nesureikšminantis Lietuvos okupaciją lėmusio Motolovo ir Ribentropo pakto bei nelaikantis rusų okupantais.

Vilniaus mažojo teatro feisbuko paskyroje pirmadienį paskelbtame režisieriaus pasisakyme teigiama, kad jis kreipėsi į televizijos kanalą dėl paneigimo, pilno interviu teksto ir vaizdo įrašo, tačiau atsakymo nesulaukė.

„Noriu visiems pranešti, kad visa tai yra nesąmonė ir bandymas mane pakišti, šitaip mane pateikiant Lietuvai“, – sako režisierius.

R. Tuminas yra Vilniaus mažojo teatro meno vadovas, anksčiau savaitgalį teatras paskelbė atsiribojantis nuo R. Tumino interviu Vladimirui Pozneriu Rusijos televizijai.

„Pripažįstu, kad eidamas duoti šio interviu padariau didelę klaidą. Žinau, kad jis yra gudrus lapinas. Bet tikrai netikėjau, kad šitaip pasielgs. Vėliau keletą dienų jaučiausi taip, lyg būčiau prisilietęs prie kažko šlykštaus. Jau paprašiau pirmo kanalo pateikti pilną šito įrašo versiją, nes pamačiau ir supratau, kad čia yra taip meistriškai padaryta“, – teigia R. Tuminas.

Jis sako neneigiantis okupacijos ir žmonių aukų, anot režisieriaus, „dėl prakeiktų politikų per okupaciją vykdytų pasaulio dalybų Lietuva išgyveno siaubingus reiškinius, daug kentėjo ir Latvija, ir Estija“.

Vėliau keletą dienų jaučiausi taip, lyg būčiau prisilietęs prie kažko šlykštaus.

„Jeigu būtų suprasta, kad aš mąstau ir manau kitaip, tai jau būčiau nebe aš. Manau, mes visi suvokiame, suprantame, kad buvo ir okupacija, ir holokaustas. Taigi, tai buvo provokacija. Jau kreipiausi į pirmą kanalą dėl paneigimo, pilno interviu teksto ir vaizdo įrašo, bet atsakymo dar negavau ir kažin ar sulauksiu“, – nurodo R. Tuminas.

Po R. Tumino interviu Vilniaus mažasis teatras paskelbė nuo interviu atsiribojantis: „Minėto interviu metu pasisakymai Lietuvos istoriniais, politiniais klausimais nėra teatro pozicija“.

„Esame įsitikinę, kad menas ir kultūra – tai geriausia terpė, kurioje skaudžios istorinės patirtys įprasminamos ir išreiškiamos tam, kad jos būtų perduodamos iš kartos į kartą ir niekada nebūtų pamirštos“, – teigiama Vilniaus mažojo teatro pranešime.

Vilniaus mažasis teatras įkurtas 1990 metais, 1997 metais jam suteiktas valstybinio teatro statusas. Ilgą laiką teatrui vadovavo R. Tuminas, šiuo metu dirbantis Maskvos J. Vachtangovo teatre. Jis taip pat oficialiai eina Vilniaus mažojo teatro meno vadovo pareigas.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Vanga

Žinoma, žmogus yra sunkus ligonis, gal sunkiau gaudosi situacijoje , bet…ar Tavo Tėvynė buvo okupuota ar ne ?Dar juokingiau gal geičiau apgailėtiniau pasirodė istorikas Kasparavičius Lietuvos radijas laidoje , kai pradėjo pezėti ,kad gal nebuvo okupacijos, gal buvo , gal buvo aneksija, pradėjo teisinti Rusiją, perkelti jos kaltę Vakarams…Tiesiog neįtikėtini reveransai!

zigmas

Sako apgailestauja ,kad taip ,pasakė. Juk ir Petras Cvirka apgailestavo, kad Stalinas per mažai saulės skyrė Lietuvai ,o kiek žmonių išžudė tai kuo skiriasi Tumin nuo Cvirkos

Jonas Lietuvis

Tuminas išdavė ne Lietuvą. Jis išdavė visą Europą, visą demokratinį pasaulį, kuris senai įverino Molotovo -Ribentropo aktą , jo pasekmes. O eidamas į susitikimą su Pozneriu negalėjo nežinoti ,kad ta sena politinė prostitutė provokuos jį . Tumino pozicija irgi aiškiai apibūdina jį , kas tai per paukštelis ir kokį šūdą pasruošęs sulesti vardan asmeninės naudos. Jis gi lakštingala, kuri negali nečiulbėti,ir nesvarbu kokiame medyje , nes atseit nesupranta kas tai yra blogis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS