Rengėjai rada: dėl pandemijos šiemet atšaukta Vilniaus knygų mugė vasarį įvyks | KaunoDiena.lt

RENGĖJAI RADA: DĖL PANDEMIJOS ŠIEMET ATŠAUKTA VILNIAUS KNYGŲ MUGĖ VASARĮ ĮVYKS

  • 2

Vilniaus knygų mugė vyks kitų metų vasario 24–27 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“, antradienį pranešė organizatoriai.

Šiemet dėl koronaviruso pandemijos neįvykęs vienas didžiausių kultūros renginių į kitus metus persikelia kartu su savo tema – „Vaizdas kaip tekstas“.

Lietuvos leidėjų asociacijos vykdančioji direktorė Rūta Elijošaitytė-Kaikarė sako nesitikėjusi, kad paskutinę 2020 metų knygų mugės dieną paskelbta naujos mugės tema „Vaizdas kaip tekstas“ taps dar labiau aktuali.

„Per karantiną daugelis iš mūsų bendravome vaizdais, kartais ir labai netikėtais. O tų vaizdų įprasminimas ir pagal juos sukurti tekstai tapo mūsų kasdienybe“, – teigė ji.

Pasak Vilniaus knygų mugės organizacinio komiteto narės, Lietuvos leidėjų asociacijos prezidentės Lolitos Varanavičienės, pasaulį ištikusi pandemija, netikėtai virto knygų pasaulio aukso amžiumi.

„Skaityti pradėjo ir tie žmonės, kuriems knygos niekada nebuvo svarbios. Taigi, knygų pasaulis nesustojo. Tačiau ko labiausiai pasigenda ir autoriai, ir leidėjai, ir skaitytojai? Gyvo kalbėjimo, gyvo bendravimo. Trumpai tariant to, ką mugė per 21-erius savo metus dovanojo ir ką augino. Mėginkime susigrąžinti tradiciją, po truputį grįžti prie įprasto gyvenimo ir svarbių dalykų“, – pranešime sako ji.

Vilniaus knygų mugės organizatoriai tvirtina, kad kvietimų dalyvauti mugėje sulaukę užsienio rašytojai žada būtinai atvykti į Lietuvą, nes yra išsiilgę bendravimo su skaitytojais.

Nors mugės formatas ir keisis, organizatoriai žada išlaikyti svarbiausias Vilniaus knygų mugės tradicijas: kaip ir kasmet vyks naujų leidinių pristatymai, susitikimai su autoriais, Gražiausių metų knygų apdovanojimai, parodos, literatūrinės dvikovos „Šortai“, veiks „Diskusijų klubas“, forumas, „Jaunųjų skaitytojų salė“, atvira „Bibliotekų erdvė“, muzikos gerbėjus kvies „Muzikos salė“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

.?

Žada?

N

Ką reiškia rada pavadinime?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS