Riaušėmis virtusio mitingo organizatorė rengia naują protestą: ar bus pasimokyta iš klaidų? | KaunoDiena.lt

RIAUŠĖMIS VIRTUSIO MITINGO ORGANIZATORĖ RENGIA NAUJĄ PROTESTĄ: AR BUS PASIMOKYTA IŠ KLAIDŲ?

  • 18

Skandalingojo rugpjūčio 10-osios mitingo, kuris vėliau peraugo į riaušes, organizatorė Astra Astrauskaitė Vilniaus miesto savivaldybės paprašė leidimo dar vienam renginiui šį šeštadienį Vilniuje, Rotušės aikštėje. 

„Teisės aktai mus įpareigoja suteikti leidimus tokioms protesto akcijoms, su sąlyga, kad dalyviai laikysis visų reikalavimų. Šiuo atveju ponia Astra įsipareigojo renginį sutrumpinti. Buvo prašiusi leidimo nuo 14 iki 20 val. Mes pasikalbėjome, kad renginį sutrumpintų iki 17 val., nes Rotušės aikštė vakare virsta daugiau vilniečiam skirta, pramogoms. Norėjome, kad netrikdytų vilniečių kasdienio gyvenimo ir ponia Astra sutiko“, – situaciją komentavo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Lina Koriznienė.

Be abejonės, mes visada turime nuogąstavimų ir abejonių, bet organizatoriai užtikrino, kad bus iki 700 žmonių, kad daugiau neturėtų būti.

Šeštadienį planuojamas protestas-debatai „Prieš Vyriausybės žmonių teisių varžymą Lietuvoje“. Organizatoriai taip pat pateikė ir prašymų – trys biotualetai ir prašymas policijos užtikrinti rimtį. Ar pareigūnai taip pat įsipareigojo šeštadienį užtikrinti, kad Rotušės aikštėje būtų laikomasi viešosios tvarkos? „Taip, vienas iš reikalavimų buvo užtikrinti rimtį. Mes savo ruožtu paprašėme organizatorių, kad protesto dalyviai nevaikščiotų ant važiuojamosios dalies, nevaikščiotų tarp Rotušės pastato ir aikštėje, t. y. paliktų visus pravažiavimus, praėjimus, todėl kad yra šeštadienis, išeiginė diena, nenorėtume trikdyti vilniečių laiko“, – akcentavo L. Koriznienė.

Rengiant rugsėjo 10-osios mitingą organizatoriams kilo sunkumų dėl biotualetų atvežimo. Tad ar šįkart Vilniaus miesto savivaldybė suteiks tris organizatorių prašomus biotualetus? „Dabar negaliu pakomentuoti, ar buvo toks prašymas, jeigu buvo, tai tikrai pasistengsime, kad ta vieta būtų švari ir Rotušė liktų prižiūrėta“, – sakė pašnekovė.

„Ar nebaisu, kad ir šį kartą protestas-debatai gali išvirsti kažkuo panašiu į rugpjūčio 10-osios renginį, mat organizatoriai yra tie patys?“ – savivaldybės atstovės klausė žurnalistė.

„Be abejonės, mes visada turime nuogąstavimų ir abejonių, bet organizatoriai užtikrino, kad bus iki 700 žmonių, kad daugiau neturėtų būti. Mes aišku derinsime darbus ir su policijos pareigūnais, ir su viešosios tvarkos pareigūnais, bet labai tikimės, kad organizatoriai pasimokė iš rugpjūčio 10-osios klaidų ir nesikartos tas pats scenarijus“, – teigė L. Koriznienė.

Yra terminai, kada ji privalo susimokėti, jeigu ji nesusimokės, tada imsimės kitų priemonių – išieškojimo.

Tačiau klaidos taip pat kainuoja. Mokytoja A. Astrauskaitei buvo išrašyta 1,1 tūkst. eurų bauda. Tačiau ar skandalingoji mokytoja jau susimokėjo šią baudą? „Ne, šiuo metu mokėjimo dar nematome. Yra terminai, kada ji privalo susimokėti, jeigu ji nesusimokės, tada imsimės kitų priemonių – išieškojimo“, – situaciją komentavo pašnekovė.

Pasak savivaldybės atstovės, Vilniaus miestas šeštadienio laukia ramiai ir susikaupęs. Tačiau kaip planuojama elgtis, jeigu susitarimams organizatoriai visgi nusižengs? „Mes glaudžiai bendradarbiaujame tiek su policija, tiek su mūsų viešosios tvarkos pareigūnais. Visi budės ir žiūrėsime. Su policija dar deriname veiksmus, kadangi įsipareigojimas yra nedideliam žmonių kiekiui. Sąlygiškai 700, bet vis tiek žiūrėsime ir reaguosime į tą situaciją – tiek mes, tiek policijos pareigūnai“, – apie artėjantį protestą kalbėjo L. Koriznienė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Andrius

Dvokiantys komjaunuoliai „matė tiek vargo“ kad jiems būtina Lietuvą kuo labiau šūdinti, bet tai „geranoriškumas“. Debiliukai.

Manau

O ta mitingų organizatorę reikia gydyti arba į daboklę už tarnyste Lietuvos priešams.

Pensininkas ,pokario vaikas.

AŠ --tikrai nebuvau nei pionierius nei komjaunuolis nei partinis, Tik mačiau daug vargo ir skriaudos savo ir kitu gyvenimuose. Ir dabartiniai mitinguotojai nežino ko nori ir už ką mitinguoja. Nes kurie dirba visi su automobiliais ir keliais šeimose, su išmaniaisiais. Prie parduotuvių kur benuvažiuosi į koki miestelį net darbo dieną nesurasi kur automobilio pastatyti. Blogai tiems pensininkams kurie algeles gavo vokeliuose, o dabar dejuoja ,pensija maža. Arba išvis daugelis ponių nedirbo, nes vyrai dirbo. O tokių pašalpinių ir nelegaliai dirbančiu bus ir daugiau. O kas dirba ,verčiasi tas ir turi.Man jokia valdžia nieko nedavė. Ir sovietmečių pensininkai dirbo ,kad padėtu vaikams. Nežinote koks yra blogas gyvenimas. Tik pamėginkite pas Lukošenką ar Putiną nuvažiavę pagyventi. Tada suprasite gal kas yra blogas gyvenimas periferijose. Dar taip negyveno sveiki žmonės gerai kaip dabar.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS