Riešės gimnazijos Vilniaus priemiestyje skyrius taps atskira mokykla | KaunoDiena.lt

RIEŠĖS GIMNAZIJOS VILNIAUS PRIEMIESTYJE SKYRIUS TAPS ATSKIRA MOKYKLA

Riešės gimnazijos Vilniaus priemiestyje skyrius taps atskira mokykla.

Vyriausybė trečiadienį pritarė Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) siūlymui reorganizuoti Riešės gimnaziją, šiuo metu turinčią 1 746 vaikus, kad ji būtų skaidoma į atskiras įstaigas – Riešės gimnaziją ir Bukiškio progimnaziją.

Kaip pažymima projekte, Vyriausybei pritarus, įstaigų savininko teises ir pareigas ir toliau vykdys ŠMSM.

Pasak ministerijos, Riešės gimnazija, turinti už kelių kilometrų, taip pat prie pat Vilniaus miesto ribos, esantį atskirą skyrių Bukiškyje, šiuo metu yra viena didžiausių mokyklų ne tik Vilniaus rajone, bet ir pačioje sostinėje.

Avižieniai, kur ir yra Bukiškio skyrius, šiuo metu turi 305 moksleivius, be kita ko yra sparčiausiai gyventojų skaičiumi besiplečianti seniūnija Lietuvoje.

„Šis mokyklos skyrius yra sparčiai besiplečiantis ir pasiekė tokią ribą, kad gali tapti atskira mokykla. Kol kas ji bus progimnazija, tačiau daugėjant vaikų, turbūt, tik laiko klausimas, kada ji virs į gimnaziją“, – BNS praėjusią savaitę sakė Švietimo, mokslo ir sporto ministrės patarėjas Dainoras Lukas.

Ministerija akcentuoja, kad dėl Avižienių gyventojų augimo ir mokyklų valstybine kalba regione trūkumo dabartinė Riešės gimnazija „negali tenkinti visų gyventojų prašymų dėl priėmimo mokytis pagal ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio ir pagrindinio ugdymo programas“.

Pažymima, kad po steigimo Bukiškio progimnazijai reikės apie 16 darbuotojų – pedagogų, švietimo pagalbos specialistų, direktoriaus, informacinių technologijų specialistų ir pan.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

To Lietuvis

Ar labai sunku būti idiotu?

Lietuvis

Čia korumpuotas sprendimas. Riešės gimnazijos direktorė Lina Miliuvienė gavo išeiti iš darbo, tai jai kuria naują šiltą direktoriaus vietelę būsimoje Bukiškių progimnazijoje...Kur STT???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS