Rusijos opozicija Vilniuje rengia tradicinį forumą | KaunoDiena.lt

RUSIJOS OPOZICIJA VILNIUJE RENGIA TRADICINĮ FORUMĄ

Vilniuje šeštadienį prasidės tradicinis dviejų dienų Rusijos opozicijos rengiamas forumas.

Jame dalyvaus aktyvistai iš Rusijos regionų, svarbiausių opozicinių organizacijų ir protestus organizuojančių grupių atstovai, politikai ir visuomenininkai iš Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Lietuvos ir kitų šalių, pranešė organizatoriai.

Į renginį taip pat atvyks tarptautiniai ekspertai, tinklaraštininkai ir žurnalistai.

Forume dalyvaus Kremliaus kritikas ir buvęs pasaulio šachmatų čempionas Garis Kasparovas, šių metų rugsėjį iš kalėjimo Rusijoje išleistas režisierius Olegas Sencovas, žmogaus teisių gynėjas Levas Ponomariovas, žurnalistas Jevgenijus Kiseliovas ir kiti.

Per diskusijas planuojama aptarti tokius klausimus, kaip socialinė ir ekonominė situacija Rusijoje, naujų protestų bangų perspektyvos, Rusijos opozicijos strategija, pilietinis aktyvumas Rusijos regionuose.

Laisvosios Rusijos forumas Lietuvoje rengiamas nuo 2016-ųjų du kartus per metus, dažniausiai šis renginys vyksta Vilniuje.

Šeštadienį prasidedantis forumas bus aštuntasis.

Rusijos opozicionierių forumą kartą per metus gegužę rengia ir Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Tai

Sorososas vėl doleriukų išrašė.

LIPAME ANT TO PAČIO GRĖBLIAUS...

Prieš Ukrainos Maidaną irgi "demokratijos skleidėjai" rinkosi Vilniuje...Kuo tai baigėsi Ukrainos piliečiams - akivaizdu. Vilnius tapo opozicionierių susirinkimų IRŠTVA. Tik...šį kartą Maidano nei Rusijoje, nei kitoje kokioje valstybėje JAV banditai, padedant Lietuvai, jau įvykdyti nepajėgs. Pasaulis jau pasimokė ir pamatė kas yra JAV "demokratija".

...

Ar Lietuva pasiruošusi nuo 'Novičiok' gintis?.. :s
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS