S. Bartkus: artimiausiu metu Vilniaus oro uoste planuojame autobusus keisti į elektrinius | KaunoDiena.lt

S. BARTKUS: ARTIMIAUSIU METU VILNIAUS ORO UOSTE PLANUOJAME AUTOBUSUS KEISTI Į ELEKTRINIUS

Lietuvos oro uostų (LOU) generalinis direktorius Simonas Bartkus tvirtina, kad artimiausiu metu Vilniaus oro uoste (VNO) planuojama autobusus pakeisti į elektrinius. Pasak jo, šiuo metu esančių autobusų kokybė yra netinkama, o toks pokytis lems ne vieną laimėjimą.

„Artimiausiu metu Vilniaus oro uoste planuojame įsigyti ir pakeisti visus autobusus, kurie veža nuo keleivių terminalo iki lėktuvo, į elektrinius autobusus. Šioje vietoje matome ne vien laimėjimą, kad sumažiname CO2 išmetamą kiekį ir poveikį gamtai, bet ir apskritai paslaugų kokybė šioje vietoje šiai dienai nepatenkinama“, – penktadienį Transporto inovacijų forume sakė S. Bartkus.

„Autobusai yra seni ir netinkamai kartais eksploatuojami. Tai iš esmės to pakeitimas yra atsižvelgiant dar į tai, kad esame apsiskaičiavę, jog kadangi oro uostuose važinėjami atstumai yra pakankamai nedideli, ta galutinė kaina, (...) įmanoma pasiekti tokį technologinį virsmą, kartu nepadidinant šios paslaugos kainos“, – tvirtino jis.

Planuojami saulės kolektoriai, inovatyvesnė patikros įranga

S. Bartkus tikino, kad Lietuvos oro uostuose taip pat yra planuojama įrengti saulės kolektorius, o Kauno oro uoste artimiausiu metu bus įdiegta moderni keleivių bagažo patikros įranga, kurios metu nereikės išsiiminėti daiktų, tokių kaip nešiojami kompiuteriai.

Oro uostuose (...) yra pakankamai ploto, kur būtų galima įrengti saulės kolektorius.

„Oro uostuose (...) yra pakankamai ploto, kur būtų galima įrengti saulės kolektorius. Lietuvos oro uostai tai ketina daryti, planuojame artimiausiu metu skelbti konkursus tokiems parkams įrengti tiek Vilniaus, tiek Kauno, tiek Palangos oro uostuose. Ne paslaptis, kad oro uostai naudoja daug šios energijos“, – sakė LOU vadovas.

„Artimiausiu metu, jau net šiais metais nauja įranga yra pradedama diegti Kauno oro uoste, kur keleiviams nebereikės išsiimti jokių daiktų iš savo bagažo, nei laptopų, nei skysčių, kuriuos vežatės prieš patikrą. 2025 m. pradžioje su nauju terminalu tai atsiras ir Vilniaus oro uoste, kas sutrumpina tiek patikros laiką, tiek mažina stresą, tiek nuima krūvį“, – dėstė jis.

LOU strategijoje numatytas tikslas iki 2030 metų tapti CO2 neutralia organizacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Rūtenis

Nu tau kūtės vaizdo pastatas gražus ir valio, o man dar niekas nesivaidena- paveikslėlis aiškus ir galva veikia puikiai..

Rūteniui

jei tau visur vaidenasi kažkoks Stalinas tai čia jau tavo problemos Kur čia jo snukis tau šviečia?:D:D Man tas oro uosto pastatas gražus ir senoviškas. Kur kas įdomesnis už mutantus visokio plauko stiklo betono stiklainius kurie atrodo ne tik baisiai bet yra nykūs ir šalti

Įsitikinusi.

Stebėtinas loxotronas - žviegiama apie žaliąją energetiką ir klimato kaitą vien dėto kad vietoje šiandien normaliai funkcionuojančių dalykų įkišt mums naujus brangius su kuriais tikrai bus daug vargo o paskui kuomet bus jau padaryta, įsijungs nuolatinio paslaugos branginimo mexanizmai:D) Ar ne taip yra su šiukšlių konteineriais, jų rūšiavimu ir visais šiukšlyno mokesčiais? Ar ne taip yra su deginimo jėgainėm ar kita energetika?Brangsta ir brangsta kasmet ir net nežinia kodėl..Dešimtis metų zombino žmones dėl (kaip pasirodo) savo biznio ir dabar sėkmingai jį vykdydami eilinį kart lupa nuo žmogaus devintą kailį?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS