S. Skvernelis: sukilėlių palaikai bus palaidoti Vilniuje | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS: SUKILĖLIŲ PALAIKAI BUS PALAIDOTI VILNIUJE

Premjeras Saulius Skvernelis patvirtino, kad 1863-1864 metų sukilimo lyderio Kosto Kalinausko palaikai bus perlaidoti Vilniuje.

„Visi sukilėliai, kurių palaikai rasti čia Vilniuje, bus palaidoti Vilniuje“, – teigė premjeras.

ELTA primena, kad Baltarusijos inteligentijos atstovai atviru laišku pirmadienį kreipėsi į Lietuvos vadovybę prašydami perlaidoti baltarusių nacionalinio didvyrio K. Kalinausko palaikus Baltarusijoje.

„1863-1864 metų sukilimas buvo baltarusių ir lietuvių tautų kova už savo laisvę, – pabrėžia laiško autoriai. – K. Kalinauskas buvo ryškiausias šios kovos lyderis, baltarusių tautos vadovas, žuvęs už jos laisvę ir orumą. Mes suprantame, kad Jūs, lietuvių tauta, taip pat laikote K. Kalinauską savo didvyriu. Mes suprantame ir gerbiame jūsų nuomonę, kad Kostas Kalinauskas turi būti palaidotas deramoje vietoje – kovotojų už laisvę panteone“, – rašoma kelių dešimčių žmonių pasirašytame laiške. Tarp jų – Nobelio literatūros premijos laureatė Svetlana Aleksijevič, Baltarusijos liaudies artistė Zinaida Bondarenko, rašytojas Vladimiras Orlovas, portalo „Tut.by“ įkūrėjas Jurijus Ziseris, dainininkas Liavonas Volskis ir kiti žinomi baltarusiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Chm: "S. Skvernelio palaikai bus palaidoti Vilniuje" - ???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS