Santuokų sostinėje daugėja: vis daugiau porų nori tuoktis įdomesnėse vietose | KaunoDiena.lt

SANTUOKŲ SOSTINĖJE DAUGĖJA: VIS DAUGIAU PORŲ NORI TUOKTIS ĮDOMESNĖSE VIETOSE

Likus kelioms dienoms iki Naujųjų, suskaičiuota, kad sostinėje per metus sudaryta beveik 6 tūkst. santuokų. Dar 30 porų tuoksis pasitinkant Naujuosius metus.

Civilinės metrikacijos skyriuje jau įregistruotos 2426 santuokos, 395 santuokos vyko jaunųjų pasirinktose erdvėse mieste,  884 – bažnyčiose bei 1828 – užsienyje. Peržvelgus keletą pastarųjų metų akivaizdu, kad santuokų kasmet daugėja: 2021 m. buvo įregistruotos 5097 santuokos, 2020 m. užregistruota keliais šimtais mažiau santuokų – 4800.

Šiemet augo santuokų, sudarytų jaunųjų pasirinktose vietose, bažnyčioje ir užsienyje skaičius. Pernai Vilnius pasiūlė galimybę jauniesiems tuoktis po atviru dangumi gražiausiose Vilniaus erdvėse, žalumos apsuptyje: skverelyje prie Santuokos rūmų, Bernardinų sode, Reformatų skvere. Kaip ir kasmet, daugiausia porų, norėjusių tuoktis įdomesnėse vietose, lemtingąjį „taip“ ištarė Vilniaus miesto rotušėje, Botanikos sode, Verkių rūmuose, labai dažnai poros rinkosi tuoktis viešbučių, restoranų terasose, kiemeliuose, salėse.

Santuokų rūmų antrajame aukšte net 30 porų amžiną meilę vienas kitam prisieks paskutinę šių metų dieną – Naujųjų metų išvakarėse.

Meilei netrukdė net liūtis, nei kaitra ar kiti iššūkiai

Šiemet tuokiant jaunuosius būta ir įsimintinų akimirkų. Šią vasarą jauniesiems tuokiantis Bernardinų ir Botanikos soduose teko atlaikyti du iššūkius – priesaikos jaudulį ir smarkias liūtis, kurių buvo ne viena.

Vilniaus savivaldybės nuotr.

Tuokiantis ant Operos ir baleto teatro stogo jaunuosius kaitino ne tik meilė, bet ir saulės spinduliai. Skėčiai nuo saulės buvo daugelio svečių garderobo detalė.

Būta ir nuotykių: Kairėnų botanikos sode registruoti santuoką vėluota, nes pasiklydo vienas šeimos narių. Kita ceremonija vėlavo, nes jaunoji laukė savo puokštės, kurios vežėjai buvo įstrigę kamštyje.

Vienas netikėčiausių šių metų atvejų – vaikinas atsiėmė prašymą likus savaitei iki santuokos. Tačiau jau po dienos sakėsi pateiks prašymą tuoktis su kita mergina.

Vienas netikėčiausių šių metų atvejų – vaikinas atsiėmė prašymą likus savaitei iki santuokos. Tačiau jau po dienos sakėsi pateiks prašymą tuoktis su kita mergina.

Rečiausi ir populiariausi vardai

Gimusiųjų skaičius, palyginti su praėjusiais metais, kiek mažesnis. Gruodžio 27 d. duomenimis, gimė 5 947 mažieji vilniečiai, Lietuvos piliečiams užsienyje gimę 3 958 vaikai, iš viso sostinėje šiemet jau įregistruoti 9 905 naujagimiai. Laukiama, kad žengiant į Naujuosius metus bus pasiektas 10 000 įregistruotų gimimų skaičius. Palyginti 2021 m. buvo įregistruota 10 330 naujagimių, o 2020 m.  –  9868 naujagimių.

Šiemet gimė daugiau berniukų nei mergaičių. 2022 m. gimė 5 028 berniukai ir 4 825 mergaitės. Gimė 99 dvynių poros ir 2 – trynukų. 2021 m. gimė 81 dvynukų pora ir 1 trynukų.  2021 m. gimė 5 219 berniukų ir 5 248 mergaitės, 81 dvynukų pora ir 1 trynukų. 2020 m. gimė 5 017 berniukų ir 4 813 mergaičių, 109 dvynukų poros ir 2 trynukų.

2022 m. populiariausi berniukų vardai – Lukas, Jonas, Benas, Matas ir Jokūbas. Mergaitiški – Emilija, Sofija, Amelija, Gabija ir Ema.

Šių metų rečiausi berniukų vardai – Hadas, Paris, Parnidis, Agnaras, Perkūnas, Berlynas, Paskalis, Sakalas, Kosmosas, Sirijus. Mergaičių retesni vardai – Preila, Deivė, Lyja, Aguona, Pupa, Mūza, Venera, Giria, Vėtra, Gruodė.

GALERIJA

  • Santuokų sostinėje daugėja: vis daugiau porų nori tuoktis įdomesnėse vietose
  • Santuokų sostinėje daugėja: vis daugiau porų nori tuoktis įdomesnėse vietose
Vilniaus savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

liuteriui kad kiršint žmones kvailos mintys ateidavo sralnike jam net pavyko sukiršnt kriščionis ir kara sukelt , idomu kodėl nėra norinčių ten tuoktis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS