Sausio 13-ajai atminti sužibs užrašas „Laisvė“ Daukanto aikštėje | KaunoDiena.lt

SAUSIO 13-AJAI ATMINTI SUŽIBS UŽRAŠAS „LAISVĖ“ DAUKANTO AIKŠTĖJE

  • 2

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Sausio 13-osios ryte S. Daukanto aikštėje kartu su 25 Sausio 13-osios mokyklos mokiniais įžiebs užrašą #Laisvė, simbolizuojantį prieš ketvirtį amžiaus apgintą Lietuvos nepriklausomybę.

Šalies vadovė visus vilniečius ir sostinės svečius kviečia nusifotografuoti prie šios šviesos instaliacijos ir naudojant žymą #Laisvė socialiniuose tinkluose pasidalinti, ką kiekvienam piliečiui reiškia laisvė ir nepriklausomybė.

„Lietuvos laisvė ir nepriklausomybė yra mūsų džiaugsmas ir atsakomybė, kuria dalindamiesi galime auginti ir puoselėti savo šalį. Kiekvieno indėlis reikšmingas. Kiekviena pastanga reikalinga", – sakė šalies vadovė.

Laisvės gynėjų dienos išvakarėse S. Daukanto aikštėje sumontuoto užrašo aukštis – 1,80 m., ilgis – daugiau kaip 8 m. Iš metalo ir balto plastiko pagamintas žodis #Laisvė prie Prezidentūros švies dvi savaites.

Sausio 13-ąją Prezidentė taip pat prisijungs prie akcijos „Atmintis gyva, nes liudija", vėliau dalyvaus iškilmingame Lietuvos Respublikos Seimo posėdyje, kur pasakys kalbą Laisvės gynėjų dienos 25-ųjų metinių proga. Vidurdienį valstybės vadovė Nepriklausomybės aikštėje dalyvaus iškilmingoje Valstybės vėliavų pakėlimo ceremonijoje, po kurios Sausio 13-osios aukas pagerbs Antakalnio kapinėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Prielipa

Kadangi prieš 25 metus prezidentė ne tik negynė laisvės, bet buvo laisvės priešininkų gretose, tai ar ji turi moralinę teisę žongliruoti šiuo žodžiu. Eilinį kartą praleido progą patylėti.

motina

Kur ta laisvė??????? Aš jos nematau. Laisvė valdžiažmogiams, o ne eiliniam piliečiui...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS