Savaitgalį Vilniuje rengiama Ėjimo šventė | KaunoDiena.lt

SAVAITGALĮ VILNIUJE RENGIAMA ĖJIMO ŠVENTĖ

  • 4

Šį šeštadienį beveik 7 tūkst. vilniečių ir miesto svečių plūstelės į sostines gatve vedami vieno tikslo – įveikti pasirinktą 5, 10 ar 25 kilometrų ėjimo trasą.

Renginio organizatoriai teigia, kad dalyvaus ne tik žygių entuziastai, bet turiningai laiką praleisti norinčios šeimos, draugų kompanijos bei įmonių kolektyvai.

„Nors ėjimas kiekvienam iš mūsų yra toks pat natūralus kaip kvėpavimas ar miegas, tačiau nesusimąstome, kaip ir kiek mes vaikštome. Ėjimo renginiu kursime šventę, ištisus metus kreipsime žmonių dėmesį į sąmoningo ir taisyklingo ėjimo bei kasdienio pasivaikščiojimo naudą“, – sako ėjimo organizatoriai.

Nors ėjimas kiekvienam iš mūsų yra toks pat natūralus kaip kvėpavimas ar miegas, tačiau nesusimąstome, kaip ir kiek mes vaikštome.

Renginio dalyviai galės rinktis penkių, dešimties arba dvidešimt penkių kilometrų trasas, kuriose jų lauks ne tik gražiausios Vilniaus vietos, bet ir turiningos pramogos renginio miestelyje ir poilsio stotelėse, tad užsiėmimo ras kiekvienas, o kilometrai patys tirpte tirps po kojomis, sakoma organizatorių pranešime.

Pirmieji renginio dalyvius pasitiks energingieji „Radiocentro“ vedėjai Simas Stankus ir Gabrielė Tetenskaitė. Kadangi kelionėje lydėti klausytojus šiam duetui toli gražu ne naujiena, Simas priėmė kiek netikėtą iššūkį – 5 kilometrus nueiti atbulomis. Palaikyti nuotykių nevengiančio laidų vedėjo klausytojai kviečiami 5 kilometrų trasoje arba Ėjimo miestelyje (Nepriklausomybės aikštėje).

Sveikas sportas ir sąmoningumas – vienas iš renginio organizatorių prioritetų. Prieš renginį ir po jo, ėjimo draugai dalysis žiniomis ir patarimais, kaip išvengti traumų, su visais sportuojančiais bei norinčiais pradėti aktyvų gyvenimą. Šeštadienį dalyviai galės nemokamai pasikonsultuoti su profesionalių sporto klubų ekspertais, sporto medikais, atlikti kūno masės, raumenų, pusiausvyros ir kitus tyrimus, o „Auga“ poilsio stotelėje vaišintis ekologiškomis sriubomis ar košėmis.

Nepamiršti liks ir vaikai, kurių lauks pripučiami kliūčių ruožai, muilo burbulų pūtimas, balionų lankstymas, piešimo alėjos ir kitos pramogos.

Ėjimas startuos šeštadienį Vilniaus Nepriklausomybės (Seimo rūmų) aikštėje. Kadangi tai sporto renginys, dalyvavimui jame būtinas Galimybių pasas ir registracija.

Projektas bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

smagu

kad zmones nemaistautu, nieko nereikalautu, jiems leidziama pasivaiksciot po savo gimta zeme

Vandens Čiuožikas

Jeigu aplies gatvę vandeniu - ir aš dalyvausiu.

Na ,

Protas neisnesa,kas organizuoja tokius susiburimus,kai covidas vos ne 2000 per para.Kur ziuri valdzia,kuri daugiausiai dejuoja ,bet plitimui kelia atveria.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS