Savivaldybė: A. G. Astrauskaitė negali dirbti mokytoja dėl reputacijos, riaušių tyrimo | KaunoDiena.lt

SAVIVALDYBĖ: A. G. ASTRAUSKAITĖ NEGALI DIRBTI MOKYTOJA DĖL REPUTACIJOS, RIAUŠIŲ TYRIMO

Vilniaus vicemeras Tomas Gulbinas sako, kad pedagogė Astra Genovaitė Astrauskaitė negalėjo būti priimta dirbti lietuvių kalbos mokytoja sostinės mokykloje, nes neatitinka nepriekaištingos reputacijos reikalavimų.

Jis taip pat patvirtino, kad savivaldybė atliks tarnybinį patikrinimą dėl Vilniaus „Juventos“ gimnazijos direktorės Irinos Ignatavičienės veiksmų.

Anot vicemero, aukščiausi nepriekaištingos reputacijos reikalavimai galioja ne tik mokyklų vadovams, bet ir mokytojams, o A. G. Astrauskaitė, be kita ko, yra viena kaltinamųjų pernykščių riaušių prie Seimo byloje.

„Ta nuostata lieka galioti ir šiuo atveju: ponios Astrauskaitės priėmimas mokyti vaikų bendrojo ugdymo mokykloje atrodo visiškai nesuderinamas su nepriekaištingos reputacijos reikalavimu. Mūsų administracijos skyriams yra pavesta pradėti tarnybinį patikrinimą dėl mokyklos vadovės veiksmų“, – BNS antradienį sakė T. Gulbinas.

Po visų žinomų įvykių ir nebaigtų bylų teismuose priimti ją ugdyti vaikus į mokykla, mano supratimu, yra visiškai netinkamas žingsnis.

„Teisinio vertinimo atlikti negaliu, bet mes, turbūt, ir vertybiškai orientuojamės gyvenime, o po visų žinomų įvykių ir nebaigtų bylų teismuose priimti ją ugdyti vaikus į mokykla, mano supratimu, yra visiškai netinkamas žingsnis“, – kalbėjo vicemeras.

Aktyvi protestuotoja prieš valdžią A. G. Astrauskaitė yra viena kaltinamųjų baudžiamojoje byloje dėl riaušių prie Seimo. Ji kaltinama riaušių organizavimu ir provokavimu.

Riaušės prie parlamento rūmų Vilniuje kilo pernai rugpjūčio 10-osios vakarą po mitingo prieš Vyriausybės ribojimus, skirtus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio kiemo. Prieš protestuotojus policija panaudojo ašarines dujas, šie savo ruožtu mėtė į pareigūnus akmenis.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Vliniaus vicemeras yra licemeras

tik zioplys taip gali kalbeti. Mokytojos reputacija svari. Jos niekuom nenubaude. SIULAU visus komjaunuoliu, komunistu LGBT ir KGB vaikus bei vaikaicius PASKELBTI VALSTYBISKAI NEIGALIAIS VADOVAUTI

o riaušes

tai mentai išprovokavo. Kad jiem taip ašarinių į snukius. Ką bezdėtų.

šūdina savivaldybės reputacija

šimašius savo bobai užsakymus dalina. Miesto šliurės nieko nemato.O geriausia reputacija bolševikų tarnaitės. Prancūzai tokias korė. Litvinai į prezidentus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS